Navarone

Band is terug met een nieuw album.

navarone

Navarone is terug met een nieuw album Het langverwachte derde album heet Oscillation en ligt 20 januari in de winkels. De plaat is opgenomen door Joost van den Broek (Epica, Xandria) en wordt uitgebracht via het Duitse Rodeostar Records. Op donderdag 19 januari organiseert de band een exclusieve ALBUMPROEVERIJ in samenwerking met ROC Nijmegen en de Cas Spijkers Academie Boxmeer. Deze unieke ervaring bestaat uit 11 gangen waarbij elke gang gekoppeld is aan een nummer van het nieuwe album.

Navarone is een veelzijdige Nijmeegs-Amsterdamse rockband die elementen uit soulvolle seventiesrock combineert met invloeden uit de grunge en alternative rock. Denk aan de classic rock, blues rock en progressive rock uit de jaren 70 (Led Zeppelin, Pink Floyd) gemixt met het alternatieve maar poppy grunge/alternative uit de jaren 90 (Soundgarden, Pearl Jam, Nirvana), afgetopt met een vleugje (stoner) van nu (QOTSA, Muse, Foo Fighters, Wolfmother). Echte authentieke Rock dus, met een hoofdletter R, waarbij spelplezier, vakmanschap en interactie met het publiek hoog in het vaandel staan. Voeg dit samen met een enorm energieke en sterke live-reputatie en je begrijpt waarom Navarone de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van Europa’s beste, breedste en meest gewaardeerde rock bands.

Hun eerste twee studio albums ‘A Darker Shade Of White’ (2012) en ‘Vim & Vigor’ (2014) werden zeer enthousiast gevierd door zowel pers en fans en op 20 januari 2017 verschijnt dan eindelijk het langverwachte derde album ‘Oscillation’, opgenomen door Joost van den Broek (o.a. Epica en Xandria) en uitgebracht door het Duitse Rodeostar Records. Deze nieuwste release bevestigt niet alleen de uitstekende reputatie die het kwintet inmiddels heeft opgebouwd, maar het katapulteert de band zelfs naar een nog hoger niveau in termen van composities en productie. Oscillation is namelijk niet zomaar een derde album, het is een klein meesterwerk, een goed voorbeeld van kracht, dynamiek, diepgang en diversiteit. Kortom, de prognose voor Navarone is unaniem: deze muzikanten hebben het heden en de toekomst in de palm van hun handen.

Live
DEC 27: NL – Oss, De Lievekamp
DEC 29: NL – Nijmegen, Stadsschouwburg
JAN 20: NL – Nijmegen, Doornroosje (ALBUM RELEASE)
JAN 21: NL – Erp, Monsters Of Mariaheide Festival
MAR 03: NL – Groningen, Vera
MAR 04: NL – Rotterdam, Rotown
MAR 09: NL – Eindhoven, Effenaar
MAR 10: NL – Haarlem, Patronaat
MAR 11: NL – Utrecht, De Helling