Valerie June

Nieuw album op komst.

valerie

Op 10 maart 2017 komt het langverwachte nieuwe album van Valerie June uit: The Order Of Time. Het is de opvolger van Pushin’ Against a Stone, haar doorbraak-debuut uit 2013, waarvoor de New York Times haar al omschreef als een intrigerend en allround talent.

In 2016 tourde Valerie June uitgebreid in het voorprogramma van Norah Jones, die overigens de backing vocals verzorgt op drie songs van het nieuwe album.

De afgelopen jaren waren opvolgingen van hoogtepunten: TV optredens in The Tonight Show, The Late Show en Jools Holland. Michele Obama nodigde haar in op het Witte Huis, ze deelde het podium met de Rolling Stones in Hyde Park en ze tourde ook nog met Sharon Jones & The Dap Kings en Jake Bugg.

June deed dus behoorlijk wat ervaring op voor ze aan de opnames van haar tweede album begon. De plaat is een eclectische blend geworden van folk, soul, country en R&B.

Luister alvast naar het eerste nieuwe materiaal: Astral Plane