Vrienden van Amstel Live

Een waar feestje in Ahoy.

De Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam. [fotocredit Harold Versteeg]

De Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam. [fotocredit Harold Versteeg]

Vandaag is in Rotterdam Ahoy de 19de editie van De Vrienden van Amstel LIVE! van start gegaan met een spectaculaire uitvoering van de Golden Earring klassieker Radar Love. Earring drummer Cesar Zuiderwijk werd vliegend door de zaal op een speciaal ontworpen drumstel begeleid door alle drummers van de optredende artiesten.

De 2017 editie is er eentje van uitersten. Zo brengen Rowwen Hèze en Typhoon een samensmelting van hun hits Limburg en Zandloper ten gehore en gaan ook Marco Borsato en DJ Nicky Romero een spectaculaire samenwerking aan. De kenmerkende kroonluchter van het evenement verlaat daarbij voor het eerst sinds het bestaan van het evenement het dak om zich te ontpoppen tot een reusachtige trap. De ultieme verbondenheid in Ahoy was te voelen toen Racoon, The Common Linnets, VanVelzen en Douwe Bob een eerbetoon aan The Beatles brachten. Terwijl een uitverkocht Ahoy meezong met nummers als ‘Lucy In The Sky With Diamonds’ en ‘All You Need Is Love’ zorgden zo’n 30 dansers en acrobaten voor begeleidend theater geïnspireerd op de Beatles jaren ’60.

Vorige week werd bekend dat kroegbazen Nick & Simon ook BLØF en nieuwkomer Diggy Dex de komende 1,5 week verwelkomen in de grootste Amstelkroeg van Nederland. Daar werden vanavond nog eens de namen van Broederliefde, Marcel Veenendaal, Racoon, Matt Simons, Jeroen van Koningsbrugge en The Common Linnets aan toegevoegd.

Extra shows voor jubileumeditie 2018
Organisator Amstel heeft zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden aanwezig te zijn bij het 20-jarig jubileum van het evenement. Daarom zijn er na overleg met Ahoy extra data beschikbaar gekomen voor de reeks in 2018. Gisteren zijn er maar liefst vijf extra shows aangekondigd. De totale reeks komt daarmee op 14 shows en biedt in totaal plaats aan bijna 190.000 bezoekers. De shows van de 20ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE! vinden plaats op 18 t/ m 22 januari, 24 t/m 29 januari en 31 januari, 1 en 2 februari 2018.

RTL live-uitzending van De Vrienden Van Amstel LIVE!
RTL 4 én RTL 5 zijn volgende week donderdag 26 januari live aanwezig bij De Vrienden van Amstel LIVE!. De drie uur durende live concertregistratie, gepresenteerd door Johnny de Mol, begint om 20.30 uur bij RTL 4. Rond 22.15 uur gaat het live muziekspektakel verder bij RTL 5 voor de grote finale.

“Ieder jaar worden we verrast door de grote populariteit van De Vrienden van Amstel LIVE!. Omdat ons evenement 20 jaar bestaat, willen we zoveel mogelijk vrienden de kans bieden om hierbij aanwezig te zijn en te genieten van een onvergetelijke avond in de grootste Amstelkroeg van Nederland. Mede dankzij Ahoy, dat met haar agenda kon schuiven, schrijven we muziekgeschiedenis en daar zijn we ontzettend trots op”, aldus Bram Westenbrink, marketing directeur van Amstel.

Tekst: Tribe Company

Fotografie: Harold Versteeg

..