Boris in TivoliVredenburg

Zanger staat met z’n Comeback-tour in Utrechtse popzaal.

Zanger Boris in TivoliVredenburg in Utrecht. Hij maakt momenteel z'n comeback. [fotocredit Harold Versteeg | Hollandse Hoogte]

Zanger Boris in TivoliVredenburg in Utrecht. Hij maakt momenteel z’n comeback. [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

De Nederlandse funk- en soulartiest Boris ging de laatste jaren door het leven als Bo Saris, maar heeft nu zijn oorspronkelijke naam weer aangenomen. Met die naamsverandering komt ook een muzikale verandering, zoals te horen is op zijn nieuwe ep Best Of Me die in januari verscheen. Waar Boris op zijn laatste album Gold (2014) nog schitterde met een vette blaxploitationsound (met dank aan producer Andre Harris van Dre & Vidal), heeft hij nu het bluesgevoel ontdekt. “Ik heb dit verwerkt in een sound die anders is dan mijn vorige albums, ik ben gegroeid tot wie ik nu ben. I am Boris!”

Tekst: TivoliVredenburg

Fotografie: Harold Versteeg