Nikolai Fraiture

The Strokes’ bassist Nikolai Fraiture komt met nieuwe band: Summer Moon.

summer moon

Na ruim 15 jaar furore te hebben gemaakt met The Strokes, heeft bassist Nikolai Fraiture besloten om weer eens bij het begin te beginnen en dat doet hij met zijn nieuwe band: Summer Moon. De debuutplaat With You Tonight wordt 24 februari uitgebracht via Membran en in de Benelux gedistribueerd door Suburban Records.

Summer Moon is een collectie aan muzikanten die al lang hun strepen hebben verdiend, want naast Nikolai spelen ook Stephen Perkins (Jane’s Addiction) en leden van onder andere Uh Huh Her en The Airborne Toxic Event in de band.

Door de mix van laidback instrumentatie en de lijzige zang van Nikolai Fraiture, hoor je snel post-punk bands als The Cure en Joy Division terug, maar door de stuk modernere productie heeft het toch een geheel eigen smoel.

“The chorus of ‘Happenin” is a mantra that is helpful especially during these crazy times in the US and the world. The video being one continuous shot speaks to the effect that events have on our perception of time -and that the only control we have is how we react to them. Sam Evans’ stand-out performance embodies the lyrical dichotomy of being fed up, having a strong urge to change things and being a helpless bystander.”– Nikolai Fraiture.