The Weeknd

Abél Tesfaye alias The Weeknd verovert Ziggo Dome.

m_HV20170224 The Weeknd ZiggoDome PIX-9678

The Weeknd gaf op 24 februari een uitverkocht optreden in Ziggo Dome. Dat was in het kader van zijn allereerste wereldtournee. Het kostte hem weinig moeite om de Amsterdamse pophal in te pakken.

Met zijn Starboy: Legend of the Fall 2017 World Tour stond de Grammy Award-winnaar en multi-platina verkopende artiest op vrijdag 24 februari 2017 naar de Ziggo Dome.

Abél Tesfaye begon zijn carrière anoniem en brak met de mixtape ‘House of Balloons’ uit 2011, gevolgd door het studioalbum ‘Kiss Land’ in 2013. Het album ‘Beauty Behind the Madness’ volgde het studioalbum uit 2013 op en leverde hem twee Grammy Awards op. Daarnaast werd het album triple platina; meer dan drie miljoen verkochte exemplaren.

Zijn vierde album ‘Starboy’ is eind november uitgebracht. De titeltrack met Daft Punk brak bij de release meteen het record voor ‘Most Release Weekend Streams Ever’. In minder dan een week werd het nummer wereldwijd meer dan 17 miljoen keer gestreamd. @ Ziggo Dome

Fotografie: Harold Versteeg