Diggy Dex

Rapper/liedjesmaker krijgt warm onthaal in Arnhem.

m_3a

Op 9 maart gaf Diggy Dex een memorabel optreden weg in Luxor Live te Arnhem.

Dat werd een enthousiast optreden voor een volle zaal. Dex voelde zich als een vis in het water in Arnhem. Hij kwam twee keer van het podium af, de zaal in om daar ver te gaan met musiceren, de tweede keer zelfs met de hele band!

een keer Achter het pseudoniem van rapper/producent/liedjesmaker Diggy Dex gaat Koen Jansen schuil, die al een jaar of tien een vaste waarde is binnen de Nederlandse hiphop.
Eerst als onderdeel van het collectief D.A.C., (met o.a. Wudstik en Jiggy Djé) maar sinds hij in 2006 zijn solodebuut Verhalen Vanuit De Sofa uitbracht is hij een gevestigde naam. Met als voorlopig hoogtepunt de top 3 hit die hij scoorde in de zomer van 2009 in zowel Nederland en Belgie met ‘Slaap Lekker (Fantastig Toch)’, in samenwerking met de Vlaamse Eva de Roovere.

Vorige maand kwam zijn vijfde album ‘Golven’ uit met daarop de hit ‘Treur Niet (Ode aan het leven)’ met JW Roy. Deze is reeds platina en staat al meer dan een jaar op de playlist van diverse radiostations. Met dit nummer won hij de BUMA NL Award ‘Beste single Pop’ en hield hij Marco Borsato en Guus Meeuwis achter zich. De hits ‘Morgen Komt Het Goed’ en de huidige single ‘Laten We Dansen’ met Paul de Munnik staan ook op het album.

De bijbehorende clubtour ‘Golven’ met live band is bijna voorbij en de lovende recensies stromen binnen. De show in Hedon werd vanwege grote belangstelling verplaatst naar de grote zaal en Paradiso Noord/Tolhuistuin was uitverkocht. Nu Diggy Dex de smaak te pakken heeft, sprak hij afgelopen week de wens uit om de tour met een aantal shows te verlengen in het voorjaar van 2017, één van die shows is dus deze in Luxor Live! @Luxor Live

Fotografie: Rob herstel Herstelfotografie