Jurgen Burdorf

Meestergitarist presenteert nieuw album.

jurgen

Op 19 maart 2017 presenteert gitarist Jurgen Burdorf met zijn band de nieuwe CD ‘Straight Up Guitar’. Het is, na het debuut ‘Opening Lines’ (2016), het tweede album van Jurgen onder eigen naam. Alle composities zijn van zijn hand. ‘Straight Up Guitar’ is helemaal instrumentaal met veel ruimte voor solo’s en improvisatie. Jurgen is liefhebber van allerlei soorten muziek en dat hoor je in zijn composities terug. Hij verdiepte zich onder meer in de jazz, de Braziliaanse muziek, pop en klassiek. Zo zijn er invloeden van jazz, roots, rock en een vleugje Oost-Europese volksmuziek op zijn nieuwste album terug te horen. Burdorf is een begenadigd gitarist en goed in staat om een heel album als solist te vullen. De muziek blijft boeiend en verveelt geen moment. Daarvoor staat er ook te veel afwisseling op deze CD. Een echte ‘must’voor alle gitaarfreaks ! (AR *** 1/2)

Gitaar en composities – Jurgen Burdorf
Toetsen – Tico Pierhagen
Basgitaar – Hugo den Oudsten
Drums – Léon Klaasse

Website: http://www.jurgenburdorf.nl/nl/