Low Roar

Band kondigt nieuw album aan.

low roar

De IJslandse band Low Roar brengt op 14 april hun nieuwe album ‘Once In A Long, Long While’ uit. Het is de opvolger van het in 2014 verschenen ‘0’ dat op een groot publiek kon rekenen dankzij de iconische Japanse game-ontwikkelaar Hideo Kojima, die twee tracks gebruikte in de veelbekeken trailers van zijn video game ‘Death Stranding’.

Low Roar is de naam waaronder frontman Ryan Karazija als singer-songwriter actief is. Hij start dit muzikale project in 2010 nadat hij vanuit Californië neerstrijkt in IJsland. Het geluid laat zich omschrijven als epische uitgesponnen en dromerige indie rock waarin melancholie en hoop hand in hand gaan.

Na het uitgebreid toeren ter promotie van ‘0’ kiest Ryan er voor om een groot deel van 2016 te gaan reizen. Tijdens zijn reis werkt hij aan nieuw materiaal dat gaandeweg stukje bij beetje vorm krijgt. In Londen wordt een tussenstop gemaakt voor de eerste opnames. Dit doet hij in samenwerking met Mike Lindsay (Tunng). In de nazomer zijn vervolgens de puntjes op de i gezet met de aanvullende medewerking van producer/mixer Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Adele, Hozier).

‘Once In A Long, Long While’ is dan een feit. Over de opnames vertelt Ryan het volgende: “This was the first time I recorded in a professional studio with these guys,” he goes on. “It was the first time that Mike, Andrew, and myself all worked in the same room. When the record was done, we turned the lights off, put the Christmas lights on, listened, and each had a bourbon. It was pretty emotional.”

Het eerste resultaat van dit kersverse album is de single ‘Bones’. Het is een duet met de IJslandse zangeres Jófríður Ákadóttir, ook bekend als JFDR en als bandlid van Samaris en Pascal Pinon. Björk noemde haar onlangs nog haar grote inspiratiebron.