Ntjam Rosie

Zangeres komt met voorproefje op nieuwe album.

ntjam

Ntjam Rosie lanceert vrijdag 3 maart een aantal splinternieuwe tracks. Het is een voorproefje op het nieuwe album dat dit najaar verschijnt. Was voorganger The One een album waarmee Rosie terugkeerde naar haar fundamenten, de nieuwe songs laten juist weer een nieuwe sound horen, waarin veel invloeden uit de 90’s R&B, UK Soul en funk. De EP ‘Never Give Up’ (digital only) is vanaf 3 maart te vinden bij de gebruikelijke download- en streamingdiensten.

Bekijk hier de nieuwe videoclip ‘Never Give Up’:

NEVER GIVE UP

Met de upbeat titeltrack wil Ntjam Rosie een boodschap van optimisme en hoop verspreiden. Een tegengeluid in deze roerige tijden waarin negativisme en wantrouwen de boventoon lijken te voeren.
“Dit is een tijd waarin we meer liefde, saamhorigheid, en begrip voor elkaar nodig hebben. We kunnen en mogen nooit die liefde opgeven! En we mogen vooral niet de kracht van die liefde onderschatten.”

De EP verschijnt op Rosie’s eigen label Gentle Daze Records. De nummers zijn door Ntjam Rosie in samenwerking met Vincent Helbers (Flowriders) geschreven en geproduceerd. Voor de drums tekende Richard Spaven (José James, Flying Lotus). Op bas en elektrische gitaar heeft Rosie de Londense Robin Mullarkey weten te strikken (Laura Mvula, Roisin Murphy). Vincent Helbers speelt toetsen op alle tracks en op één track (Higher Ground) speelt Rosie zelf akoestische gitaar.

NTJAM ROSIE
Na haar eerste album ‘Atouba’ (2008) maakt Ntjam Rosie een grote stap met het album ‘Elle’ (2010). Met dit album vestigt ze definitief haar naam en wordt ze genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs 2011. Rosie is te zien op vele festivals als The Hague Jazz en North Sea Jazz Festival, doet een clubtour en geeft shows in China, Thailand, Zwitserland, Engeland en Turkije. In april 2012 brengt Rosie de live cd-dvd ‘Live at Grounds’ uit, gevolgd door het studioalbum ‘At the back of beyond’ in 2013. Met dit album speelt ze in Engeland, Korea, Turkije, Frankrijk en Tsjechië. ‘At the back of beyond’ levert wederom een nominatie voor de Edison Jazzism Publieksprijs op en tevens wordt Rosie genomineerd voor een Radio 6 Award in de categorie ‘Beste Artiest Vrouw’. Dezelfde nominaties krijgt Rosie voor haar vierde studioalbum ‘The One’ (2015), dat louter positieve kritieken krijgt en waarmee ze een tour langs de clubs maakt en op het North Sea Jazz Festival speelt. Ook volgen optredens in Suriname en Azerbaijan. Daarna is ze te zien in ‘Homelands’, een theaterproductie met saxofoonkwartet Artvark. Momenteel staat Rosie samen met o.a. Huub van der Lubbe in de theaters met ‘We hadden liefde, we hadden wapens’ en loopt tevens de reprise van ‘Homelands’.

www.ntjamrosie.com