Simon Keats

Simon Keats met nieuw album Space.

simon keats

Space is het nieuwe album van Simon Keats en verschijnt via Condor Records in samenwerking met Excelsior Recordings. Paul Zoontjes (toetsenist The Kik) oftewel Simon Keats maakte met Space een melodieus en melancholiek album vol rijk georkestreerde pop met invloeden uit de jaren zestig en zeventig. De presentatie van het album is op 2 april in 013 in Tilburg. Daarna volgt een tour en ook een serie online talkshows.

Simon Keats heeft niet de minste muzikanten om zich heen verzameld om de plaat in te spelen. Onder andere Maarten van Damme (Wende Snijders, Stevie Ann, Rosemary’s Sons), Dave Menkehorst (Sir Yes Sir, Sunday Sun), Pitt de Jongh (Marlon Penn, Heavn) hebben zich volledig ingezet om de plaat de ziel te geven die het verdient.

De plaat is opgenomen in de onlangs opgerichte PAF! Studio o.l.v. Marcel Fakkers, waar je je ogen uitkijkt bij de prachtige vintage opname-apparatuur en instrumenten. Omdat alles op tape opgenomen is heeft de plaat de warmte en de knisperigheid die zo kenmerkend is.

Op de plaat staat ook een cover ‘Come to my bedside, my darling’, eerder in de jaren 60 geschreven door Eric Andersen, één van de voorlopers van de Greenwich Village Folkbeweging in de jaren ‘60 samen met o.a. Phil Ochs, Bob Dylan en Dave von Ronk. De track is opgenomen in New York door Steve Addabbo in de studio van de meester zelf. Overigens speelt Simon Keats ook mee op het nog te verschijnen album van Andersen.

Vanaf april begint ook The Simon Keats Show; een mix tussen talk- en muziekshow met elke maand een bekende artiest, te volgen via livestreams van Facebook en Youtube. Paul de Leeuw zal de eerste gast zijn die aanschuift. Vast staan o.a. ook: Benjamin Herman (New Cool Collective), Dave von Raven (The Kik), Huub Smit (New Kids & Popoz) en meer.

2 april 013 – Tilburg
19 april Burgerweeshuis – Deventer
23 april Gigant – Apeldoorn
26 mei Sniesterfestival – Den Haag