Zwarte Cross 2017

Festival maakt nieuwe namen bekend.

Zwarte Cross

O.a. Golden Earring, cursus staatsgreep plegen, hiphophelden Rico & Sticks, TurboTouwTornado – een meerpersoons springtouwmachine, Racoon en drievoudig wereldkampioen motocross Jeffrey Herlings zijn geboekt voor de Zwarte Cross.

De Feestfabriek Alles Komt Goed B.V., de organisatie van de Zwarte Cross, leeft ‘Vaak Bu-j Te Bang!’ (het thema van dit jaar) maximaal uit: de meest uiteenlopende bands en theaterartiesten zijn geboekt voor de 21e editie van het grootste festival van Nederland. Onverschillig voor wat ‘hip’, ‘happening’ of ‘hype’ is, programmeert de Zwarte Cross 2017 de acts voor de 31 podia van het festival in de Achterhoek. Afrobeat, stunts, schlager, motocross, punk, kermis en techno: het krijgt allemaal een plek op de Zwarte Cross.

Onverenigbaar? Heus niet!

De nieuw geboekte acts lijken als gemene deler te hebben dat ze onverenigbaar zijn met de rest van het programma. Maar schijn bedriegt! Op de Zwarte Cross luisteren motocrossliefhebbers naar poëzie, luisteren metalheads naar een klarinetkwartet en brengen drop-outs een bezoekje aan de Universitipi. Geen act is belangrijker dan de andere, undergroundartiesten en beroemdheden beleef je na elkaar op hetzelfde podium.

Zwarte Cross 2017; 13-14-15-16 juli
Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl