Buttonpop

Festival brengt eerbetoon aan groten der aarde op 27 mei 2017.

stones

Nederlands fijnste tributefestival groeit en krijgt tweede podium

Op zaterdag 27 mei 2017 vindt de zesde editie van Buttonpop plaats op Landgoed Keukenhof te Lisse. Voor deze editie staat een fantastische line-up op het programma: The Rolling Stones (door The Stones, UK), Doe Maar (door Toe Maar, NL), David Bowie (door Echo Bowie, NL), AC/DC (door High Voltage, B) en Eagles (door The Dutch Eagles, NL). Voor het eerst in haar bestaan staat herbergt Buttonpop in 2017 een tweede podium met daarop tributes van Phil Collins, Adele, Amy Winehouse en Tina Turner. Met dit programma krijgen bezoekers vele klassiekers, maar ook onontdekte parels voorgeschoteld van enkele van de grootste artiesten ter wereld.

The Stones (UK)

TOTAALBELEVING
Buttonpop is het leukste en meest gezellige tributefestival van Nederland dat plaatsvindt tegen de schilderachtige backdrop van Landgoed Keukenhof in Lisse. Alleen de allerbeste tributebands van Europa geven er acte de présence. Op Buttonpop komen alle elementen samen die men kan verwachten bij een fijn popfestival: kwalitatieve acts, een unieke en heerlijk ongedwongen sfeer, laagdrempelige entree, een schilderachtige en bosrijke omgeving en lekker (deels internationaal georiënteerd) eten en drinken.

OPKOMEND FENOMEEN
Tributebands. Een opkomend fenomeen? Steeds meer festivals nemen ze op in hun programma. Met een toenemende professionalisering van deze acts is het scouten ervan een avontuur op zich geworden. Niet zelden zijn tributeshows fantastische ‘trips down the memory lane’ voor een breed publiek. Geen moeilijk fronsende blikken op complex klinkende 7/16e maatsoorten maar ongedwongen muziekplezier. Kwaliteit staat hierbij telkens hoog in het vaandel. Pure tributefestivals mogen zich dan ook verheugen op een toenemende belangstelling en Buttonpop loopt in deze ontwikkeling voorop. Door een gestage groei is het festival inmiddels een begrip in de wijde omtrek van de Bollenstreek en spelen er dit jaar voor het eerst negen acts vanaf twee podia.

amy

The Amy Jade Winehouse Show (IT)

HOOFDACTS UITGELICHT

The Rolling Stones (door The Stones, UK)
Wat valt er eigenlijk nog te zeggen over The Rolling Stones? Dat ze behoren tot de allergrootsten der aarde is inmiddels wel bekend. Wat valt er dan te zeggen over The Stones (UK)? Dat ze in 2013 het spits afbeten, waarna Buttonpop meteen in lichterlaale stond. En dat ze daarom in 2017 zullen afsluiten. Rock ‘n’ roll!

David Bowie (door Echo Bowie, NL)
In 2016 verloor de wereld een van haar grootste popiconen. Een tribute aan David Bowie mag daarom niet ontbreken in 2017. De optredens van Echo Bowie zijn tegenwoordig schaars, maar voor Buttonpop maakt de band graag een uitzondering. In 2012 openden ze namelijk de eerste Buttonpop editie ooit. Enkele honderden bezoekers waren toen getuige van een memorabele show. In 2017 zijn dat er enkele duizenden.

Doe Maar (door Toe Maar, NL)
Niet alleen Nederland, maar ook België en Curaçao speelden ze al veelvuldig plat! En dat is niet voor niets, want met de ogen dicht is het net alsof Doe Maar in originele bezetting haar registers opentrekt. Iets ervarener in het leven misschien, maar nog steeds… Smoorverliefd!

AC/DC (door High Voltage, B)
Wordt dat niet iets teveel herrie op Buttonpop met AC/DC op de planken? Welnee! High Voltage uit België komt Buttonpop gewoon even lekker wakkerschudden. Krakers als Whole Lotta Rosie, Highway To Hell en Thunderstruck zullen straks uit volle borst worden meegezongen. Dak eraf!

Eagles (door The Dutch Eagles, NL)
Buttonpop heeft The Dutch Eagles gestrikt, één van de beste en meest succesvolle tribute bands van Nederland. Wie anders kan het oeuvre van de Amerikaanse wereldband Eagles beter voor het voetlicht brengen? Dat wordt heerlijk wegzwijmelen bij de rootsy rockklanken van Hotel California, Take It Easy, Desperado, Tequila Sunrise en heel veel meer.