Divercity

Ronnie Flex & Deuxperience Band, Gaye Su Akyol, Mokoomba en meer op 2 juli in Zuiderpark.

Divercity m_2H0A3948

Na het succes van de eerste editie vorig jaar, krijgt het gratis toegankelijke kunst- en cultuurfestival Divercity Den Haag dit jaar een vervolg. Onder andere Ronnie Flex & Deuxperience Band, de Turkse Gaye Su Akyol en Mokoomba uit Zimbabwe zijn al bevestigd voor deze 2e editie, die op zondag 2 juli plaatsvindt in het Haagse Zuiderpark. Ook singer-songwriter Dieter van der Westen en het uit Den Haag afkomstige Mamihlapinatapai behoren tot de eerste namen die vandaag bekend zijn gemaakt. Behalve een line-up met artiesten van over hele wereld, biedt Divercity Den Haag ook dans, poëzie, een kinderprogramma, bijzondere pop-up acts en diverse wereldse, culinaire specialiteiten.

Eerste namen

De organisatie van Divercity Den Haag is blij dat het festival een vervolg krijgt en er al mooie namen zijn bevestigd. “Het Zuiderpark stond vorig jaar tijdens de eerste editie al op zijn kop met al die artiesten van over de hele wereld. We zijn dan ook blij dat Divercity Den Haag dit jaar een vervolg krijgt, met weer een uitgebreid programma met poëzie, dans, een kinderterrein, tal van heerlijke gerechten en natuurlijk een mooie muzikale line-up. Het wordt zeker een feest met Ronnie Flex en zijn band, Gaye Su Akyol en de opzwepende beats van Mokoomba. De komende weken maken we nog meer namen bekend!”, aldus Claudia Raven van DUCOS Productions.

Artiesten
Ronnie Flex en Deuxperience Band behoeven nauwelijks betoog; een van de meest gestreamde artiesten op YouTube en Spotify, een nummer 1-hit, een uitverkochte tour, de Popprijs, diverse gouden en platina platen èn hits in Duitsland en Oostenrijk.

Gaye Su Akyol behoort tot één van de koplopers in de snelgroeiende Turkse alternatieve muziekscene en werd door The Guardian omschreven als: ‘…the new sound of Istanbul’.

Mokoomba is op dit moment het meest opwindende exportproduct uit Zimbabwe. Een spectaculaire band die op onnavolgbare wijze gestalte geeft aan de toekomst en het verleden van hun cultuur.

De achtkoppige band Mamihlapinatapai komt uit Den Haag en maakt een aanstekelijke mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia.

De Nederlandse singer-songwriter Dieter van der Westen maakt folkroots/Americana-muziek en bracht vorig jaar het album ‘Old Oak Tree’ uit. Daarop zijn niet alleen zijn sprekende stem en sterke teksten te horen, maar onder andere ook banjo, dobro en pedalsteel-gitaar.

Over Divercity Den Haag
Zondag 2 juli vanaf 13.00u vindt Divercity Den Haag, dat gratis toegankelijk is, voor de tweede keer plaats in het Haagse Zuiderpark. Het festival presenteert artiesten die de mondiale culturele diversiteit uitdragen en wil het publiek kennis laten maken met diverse wereldculturen, maar ook de verhalen achter deze culturen. De organisatie is in handen van DUCOS Productions in samenwerking met de Gemeente Den Haag. MailScanner has detected a possible fraud attempt from “mail.smart.pr” claiming to be www.divercity-denhaag.nl

Foto’s: Angela van Tol-Largaespada