Down The Rabbit Hole

Festival kondigt nieuwe namen aan.

down-the-rabbit-hole

Van 23 t/m 25 juni vindt de vierde editie van Down The Rabbit Hole plaats in de Groene Heuvels te Beuningen. Eerder werd de komst van o.a. Fleet Foxes, Moderat, Nicolas Jaar en Oscar and the Wolf aangekondigd. Vandaag worden 8 nieuwe muziekacts bekendgemaakt waarmee het programma op de drie muziekpodia compleet is.

Down The Rabbit Hole is een minivakantie vol muziek aan het heldere meer van de Groene Heuvels in Beuningen. Kampeer vier surreële dagen en nachten aan het water, struin over de veldjes, plons in het meer en dwaal door het bos. Ga op zoek naar nieuwe verborgen programmaplekken, geheime feestjes en onverwachte ontmoetingen. Vandaag worden er acht nieuwe namen aan het programma toegevoegd.

Milky Chance: de wereldwijde smash-hit ‘Stolen Dance’ lanceerde dit jonge, Duitse folktronicaduo met warpsnelheid naar überpodia als Coachella en Glastonbury. Op Down The Rabbit Hole presenteert Milky Chance hun nieuwe plaat ‘blossom’.

MY BABY: wegens doorslaand succes keert MY BABY terug naar Down The Rabbit Hole, dit keer met het derde album ‘Prehistoric Rhythm’ in de tas. De mystieke shows van dit Nederlands-Nieuw-Zeelandse trio zijn een jam-packed eerbetoon aan de oude goden van blues, voodoo, gospel, triphop, dance en psychedelica.

Izzy Bizu: Izzy Bizu won vorig jaar vele harten met de doorbraaktrack ‘White Tiger’, waarmee ze onder meer Lowlands aan haar voeten kreeg. Er is dan ook veel om van te houden: op het podium wisselt Bizu moeiteloos van slow-burning souldiva naar zomerzonnige popprinses en weer terug.

Hunee: tijdens Hunee’s sets komen zeldzaam lekkere house, techno, disco en tropicalia voorbij, die de hyperactieve selector hoogstpersoonlijk uit kratten overal ter wereld opduikelt. Op Down The Rabbit Hole draait hij b2b met Daphni, die je misschien beter kent als Caribou.

Coely: deze Vlaams-Congolese hiphopper werd al meteen na haar eerste track gebombardeerd tot Belgisch supertalent. En dat hadden onze benedenburen uitstekend gespot, want zowel haar hard-knock raps als haar vuurvaste soulvocals maken deze Antwerpse tot een geduchte player in de buitencategorie.

Dollkraut (dj set): producer Pascal Pinkert, oftewel Dollkraut, schrijft vintage filmscores voor andere werelden en tijden. Tegenwoordig staat hij vaak als driemansband op de planken, maar op Down The Rabbit Hole doet hij een van zijn befaamde dj-sets vol dansbare lo-fi minimal-wave.

Jo Goes Hunting: Jimmi Hueting, oftewel Jo Goes Hunting, heeft de arbeidsethos van een jazzdrummer en het muzikale brein van Brian Wilson, die als kind in een ketel indietoverdrank gevallen is. Begin dit jaar leverde hij de even weirde als ijzersterke indierockplaat ‘Come, Future’ af – een meesterlijk debuut.

Confidence Man: over Confidence Man is weinig bekend, behalve dat dit kwartet bestaat uit leden van drie bands uit het Australische Brisbane, die hun boogie-down sound liever voor zich laten spreken. Gelukkig zeggen hun funky tracks meer dan genoeg.

Al eerder werden acts als Fleet Foxes, Moderat, Nicolas Jaar, Oscar and the Wolf, 2manydjs (dj set), Babylon CircusBazart, Bear’s Den, Benjamin Clementine, Bonobo (live), Cage The Elephant, De La SoulDaphni, De La SoulFather John Misty, Moss, Nick MulveyRag’n’Bone Man, SOHN, SoulwaxSpinvis, SpoonTash Sultana, The AvalanchesTrentemøller, TyphoonWarpaint, Weval en Xavier Rudd aangekondigd. Zie voor het complete programma www.downtherabbithole.nl