Oh Wonder

Nieuw album voor Oh Wonder: Ultralife.

Oh Wonder

Het Britse popduo Oh Wonder kondigt de komst van hun tweede album aan: Ultralife. De release staat gepland op 16 juni 2017.

Afgelopen week liet Oh Wonder de eerste nieuwe single los op de wereld, eveneens Ultralife getiteld. Binnen een week is het nummer al ruim 1,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. Luister hier naar Ultralife.

Wat begon als een schrijfproject voor Josephine Vander Gucht en Anthony West is inmiddels iets uit de hand gelopen. De cijfers spreken voor zich. Gedurende een jaar brachten ze elke maand een nummer uit, wat uiteindelijk in 2015 resulteerde in een debuutplaat die inmiddels aan een half miljard streams zit. Ze tourden over de hele wereld. Van Rusland tot Australi├ź, van Europa tot Noord- en Zuid-Amerika: 162 shows in 112 steden, goed voor 83.000 verkochte kaartjes, in een tijdspanne van hooguit 14 maanden.

De nieuwe plaat Ultralife werd grotendeels opgenomen in de thuisstudio van de band in Londen. Vander Gucht en West stonden ook zelf in voor de productie. De hypnotiserende samenzang in combinatie met kwetsbare lyrics van de eerste plaat is ook dit keer een sterkhouder. Voeg daar nu alle ervaring bij die het duo opdeed de afgelopen jaren en je krijgt het prachtige Ultralife.