Pinkpop

Pinkpop maakt alle namen bekend.

© Paul Barendregt - Pinkpop 2013

Na de bekendmaking van de headliners JUSTIN BIEBER, GREEN DAY, KINGS OF LEON, MARTIN GARRIX, SYSTEM OF A DOWN en de winnaar van Nu of Nooit THE TEN BELLS, voegt Pinkpop vandaag 43 nieuwe namen toe aan het programma voor 2017, te weten: IMAGINE DRAGONS, LIVE, KENSINGTON, SEAN PAUL, FIVE FINGER DEATH PUNCH, BROEDERLIEFDE, PASSENGER, KAISER CHIEFS, SUM 41, PROPHETS OF RAGE, CHEF’SPECIAL, RICHARD ASHCROFT, RANCID, MØ, KODALINE, GUUS MEEUWIS, CLEAN BANDIT, BIFFY CLYRO, JAMES TW, CRYSTAL FIGHTERS, BIRDY, FAT FREDDY’S DROP, WHITE LIES, GAVIN JAMES, SEASICK STEVE, RAG’N’BONE MAN, JAMES ARTHUR, LIAM GALLAGHER, PIERCE BROTHERS, THE CHARM THE FURY, ANNE-MARIE, MACHINE GUN KELLY, MY BABY, OH WONDER, JACK SAVORETTI en GUTTERDÄMMERUNG. Stage 4 biedt dit jaar plaats aan DECLAN McKENNA, BUSTY AND THE BASS, JP COOPER, CHRIS AYER, DON BROCO en MIDAS. Ook de Garden Of Love is inmiddels een vaste waarde met dit jaar intieme optredens van o.a. CHARL DELEMARRE. Van de geplande 56 acts zijn er momenteel 49 aangekondigd. De ontbrekende zeven namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

De kaartverkoop voor de 48ste editie van Pinkpop begint aanstaande zaterdag 11 maart 2017 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl, tel: 0900-3001250 (60cpm), de Primera winkels en de bekende Limburgse verkoopadressen. De officiële prijs voor een weekendkaart (3 dagen incl. camping) is €195,00 en voor een dagkaart €95,00, beiden inclusief €5,00 servicekosten.

ZATERDAG 3 JUNI: 14.30 – 00.00 UUR
JUSTIN BIEBER
MARTIN GARRIX * KENSINGTON * CHEF’SPECIAL * JAMES TW
FIVE FINGER DEATH PUNCH * KAISER CHIEFS * WHITE LIES
RICHARD ASHCROFT * CRYSTAL FIGHTERS * PIERCE BROTHERS * THE TEN BELLS
RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE BAND * DECLAN McKENNA * ALMA
LOTTE WALDA

ZONDAG 4 JUNI: 13.00 – 00.00 UUR
GREEN DAY
IMAGINE DRAGONS  * BROEDERLIEFDE * KODALINE * GAVIN JAMES
SEAN PAUL * BIFFY CLYRO * CLEAN BANDIT * JAMES ARTHUR * ANNE-MARIE
RANCID * BIRDY * THE CHARM THE FURY * MY BABY * JACK SAVORETTI
BOMBA ESTÉREO * AMBER RUN * BUSTY AND THE BASS * UNDECLINABLE AMBUSCADE
CHARL DELEMARRE

MAANDAG 5 JUNI: 13.00 – 00.00 UUR
KINGS OF LEON
LĪVE * PASSENGER * GUUS MEEUWIS * SEASICK STEVE
SYSTEM OF A DOWN * PROPHETS OF RAGE * SUM 41 * RAG’N’BONE MAN * MACHINE GUN KELLY
MØ * FAT FREDDY’S DROP * LIAM GALLAGHER * OH WONDER * GUTTERDÄMMERUNG
JP COOPER * CHRIS AYER * DON BROCO * MIDAS
GERSON MAIN

 

wijzigingen programma voorbehouden

Podiumpresentatie: Eric Corton, Frank van der Lende, Eva Cleven en Sander Ruijters

48 JAAR PINKPOP

Pinkpop vindt in 2017 voor de 48ste keer plaats. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guinness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop zeventien keer plaats vond. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en vindt daar dit jaar voor de 30e keer plaats. Voor meer informatie: www.pinkpop.nl.

Foto: Paul Barendregt