Age Kat

Rhythm, Space & Time’ is het nieuwe album van Age Kat.

persfoto 2 Age Kat

Gitarist Age Kat is al decennia lang actief in de Nederlandse muziek scène. In de tachtiger jaren was hij een van de gezichtsbepalende leden van The Frog. Deze band had een geweldige live reputatie en bracht drie albums uit. Daarna tourde Age o.a met Earth & Fire en de Rick de Vito Band en was zeven jaar gitarist van de Jan Rietman Band.
Als veelzijdig muzikant deelde Age het podium met uiteenlopende fenomenen als Herman Brood en het Metropole Orkest. Sinds 2000 is Age daarnaast gitaardocent pop aan het Rotterdams Conservatorium.

‘Rhythm, Space & Time’ is het tweede album onder eigen naam. Alle uitgevoerde stukken zijn eigen composities met veel ruimte voor de gitaar, maar Age is ook als toetsenman te horen. De muziek varieert van stevige Funk, Jazz-Dance en Fusion tot Latin en Blues. Dit album is voor een groot deel opgenomen in zijn eigen studio.
Een keur van topmusici levert een bijdrage met een opvallende rol voor Rick de Vito in het enige vocale nummer ‘Sweet Dreams’. Verder is er een eervolle vermelding voor de Jay Horns met hun messcherpe geluid.

‘Rhythm, Space & Time’ gaat productioneel en voor wat betreft het gitaarwerk weer een stap verder dan het vorige album ‘Age’. De creativiteit spat er vanaf in 12 stukken, meer dan een uur muziek. In samenwerking met medeproducer Rob Kamer heeft Age met dit album een waar muzikaal avontuur afgeleverd.

Online:
http://agekat.nl/

https://www.facebook.com/age.kat