Kandace Springs

Zangeres en pianiste overtuigt in LantarenVenster.

_GBW5444 copy

Tijdens de afgelopen editie van North Sea Jazz maakte zangeres en pianiste Kandace Springs haar debuut in Nederland. De zaal was afgeladen met liefhebbers van soulvolle jazz die de kroonprinses van Blue Note in actie wilden zien. Gisteren gaf ze een concert in LantarenVenster te Rotterdam.

Springs is nog jong, maar heeft een doorleefde, rokerige stem en een frasering die past bij een vedette op leeftijd. Ze bewondert Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Nina Simone en Roberta Flack, werkte samen met Gregory Porter en Prince, maar klinkt vooral als zichzelf. “The artists who have inspired me the most all sang so naturally,”aldus Springs. “That helped me find my own sound.”

Toen Prince haar coverversie van Sam Smiths Stay with Me hoorde, ontbood hij Kandace naar Paisley Park om met hem te komen spelen op de dertigste verjaardag van Purple Rain. Springs is ook diepgeworteld in de soul, en neemt dat mee naar elk genre dat ze aanraakt. In Lantarenvenster luistert het publiek ademloos naar het optreden, waar vooral in de jazz getinte nummers veel diepgang te beluisteren is. Met een intiem optreden pakt Springs met gemak een hele zaal in, waar de mensen zich laten meeslepen met haar muziek. @LantarenVenster

Foto’s Loes van der Kraats