TLC

Iconische meidengroep komt met nieuw album.

TLC copy

Op 30 juni verschijnt het langverwachte nieuwe album van TLC, simpelweg TLC getiteld. De iconische meidengroep deelde eerder al de nieuwe track Way Back (feat. Snoop Dogg) en bracht afgelopen vrijdag de nieuwe single Haters uit. Het is het eerste nieuwe materiaal in vijftien jaar en zoals Tionne ‘T-Boz’ Watkins en Rozonda ‘Chilli’ Thomas in de openingszin van Way Back al zingen: ‘it’s been a long, long time coming’. Het geluid van TLC anno 2017 is niet alleen een reflectie en gevolg van de bij vlagen turbulente geschiedenis, maar zeker ook het geluid van een groep die vooruit kijkt.

Met meer dan 65 miljoen verkochte albums is TLC de beste verkopende Amerikaanse meidengroep aller tijden. Ze wonnen vier Grammy Awards, namen vier platina albums in ontvangst, scoorden tien Top 10 singles en vier nummer 1 hits. Naast een muzikale inspiratiebron is TLC ook van grote invloed geweest op de mode en vriendschap onder vrouwen. Ze hebben generaties gedefinieerd en doen dat nog steeds. Na het tragische overlijden van Lisa ‘Left Eye’ Lopez in 2002 is TLC lange tijd uit het publieke oog geweest. Om een nieuw album op te nemen werd een Kickstarter-campagne opgestart, met Katy Perry als een van de eerste donateurs, de best gefinancierde Kickstarter-campagne aller tijden.

In 2016 stond TLC voor het eerst als duo op het podium tijdens een select aantal shows in uitverkochte arena’s in Japan waarbij het nieuwe materiaal, naast wereldhits als Waterfalls, No Scrubs en Creep, met veel gejuich werd ontvangen. In Japan ontvingen ze bovendien als eerste artiest na Michael Jackson een MTV’s Legend Awards. Ook de shows in Amerika en Australië gaven blijk van een hernieuwd en ijzersterk zelfvertrouwen.

Met een nieuw album en wereldtournee op stapel zijn Tionne ‘T-Boz’ Watkins en Rozonda ‘Chilli’ Thomas terug waar ze horen. TLC is ontegenzeggelijk nog steeds ‘crazy, sexy, cool’!