Writersday

Zanger brengt tweede album uit en wijzigt koers.

persfoto Writersday

Op 16 juni is de release van ‘Desert Songs’ , de opvolger van ‘Picking Flowers on the Moon’ , het debuutalbum van Writersday. Het album klinkt zoals de naam al zegt. Elke song zou een soundtrack kunnen zijn van een oude western of Tarantino film. De band onder leiding van Sjoerd Hoogma kreeg vorig jaar al de nodige aandacht in zowel Nederland als Duitsland. Het is meteen een kleine koersverandering. Waar de eerste plaat nog gevuld was met vooral singer-songwriter songs en een stijl kende van Americana, Country en Pop uit Liverpool, staat op de opvolger ‘Desert Songs’de elektrische gitaar centraal. Het album is live opgenomen, met analoge apparatuur en dat geeft een bijzondere sound. Leadzanger en songwriter Sjoerd Hoogma is een bijzondere artiest die in 2014 zijn beroep van landschapsarchitect verruilt voor een carriere in de muziek. Met zijn gitaar in de hand trekt hij door Europa en de VS om overal te spelen. Hij laat zich inspireren door de sfeer, traditie en historie van muzieksteden als Liverpool, Londen, New York en Nashville. Daar wordt ook de basis gelegd voor zijn twee albums, waarvan ‘Desert Songs’ binnenkort zijn release beleeft.
Hoogma is een man die graag zijn gevoelens deelt met de luisteraar en dat doet hij op ‘Desert Songs’ meer dan ooit. Verwacht een cd die regelmatig rockt en swingt, maar die ook de nodige rustpunten kent. Leadzanger en songwriter Sjoerd Hoogma is een muziekliefhebber in hart en nieren en dat hoor je ook terug in zijn gedreven muziek. Laat je bekoren en meeslepen door zijn muziek, waar meer in zit dan je tijdens een eerste luisterbeurt zou denken.

persfoto Writersday 2017

Link naar single:

Link naar album:

Music