Lorde

Band voor exclusieve Nederlandse show naar 013.

lorde

Lorde scoorde een wereldhit met Royals en sleepte daarmee twee Grammy’s in de wacht. David Bowie was fan en doopte haar de toekomst van de muziek, nu komt de piepjonge wereldster naar Tilburg. Op woensdag 4 oktober staat zij in 013 op de planken voor een exclusieve Nederlandse show rondom haar nieuwe album ‘Melodrama’. De kaartverkoop start vrijdag 16 juni om 10.00 uur via 013.nl

Vanuit het niets bestormt Lorde in 2013 de hitlijsten wereldwijd. De singer-songwriter is in Nieuw-Zeeland geboren als Ella Yelich-O’Connor. Zij is pas zestien als hitsingle Royals van debuut-ep ‘The Love Club’ (2012) haar de Grammy’s voor Song of the Year en Best Pop Solo Performance opleveren. Eerste langspeler ‘Pure Heroine’ volgt snel en staat vol indringende, stemmige poptracks en dromerige indietronica. Met haar broeierige geluid en uitgesproken teksten wordt Lorde gebombardeerd tot de stem van de nieuwe generatie.

Inmiddels is zij twintig en in de tussentijd heeft de jonge wereldster niet stilgezeten. Zo schreef Lorde ‘Yellow Flicker Beat’ voor de soundtrack van The Hunger Games: Mockingjay, Pt. 1. Zij leende haar stem voor verschillende tracks van Disclosure en heeft vooral hard gewerkt aan haar nieuwe album. In juni verschijnt ‘Melodrama’, de opvolger van ‘Pure Her oine’, waarvan recent al de singles ‘Green Light’ en ‘Liability’ verschenen.

Na vorige week haar nieuwe single “Perfect Places”, uitgebracht te hebben, dat door het toonaangevende Rolling Stone werd gekarakteriseerd als “Existential Party Anthem” en door Pitchfork als “Best New Track’’ werd betiteld, maakt de Grammy award winnende artieste zich klaar voor de release van ‘Melodrama’ op 16 juni met haar nieuwe single ‘Sober’, die vandaag is te beluisteren op alle kanalen. Voortbouwend op de verwachtingen biedt ‘Sober’ een sereen maar expressief geluid zoals we van Lorde gewend zijn. De nieuwe single laat smaken naar meer en maakt de weg vrij voor haar Europese tour deze herfst. Fans kunnen zich inschrijven voor Lorde haar e-mail lijst om toegang te krijgen tot de pre-sale tickets via: https://lorde.co.nz/melodrama-tour.

Tijdens het schrijven van ‘Melodrama’ heef t Lorde ruim twee en een half jaar niet getourd. In N ederland was zij voor de enige en laatste keer te zien in 2014. Nu komt Lorde eindelijk terug, en wel voor een exclusieve Nederlandse show in 013.

LORDE – Melodrama World Tour

Special Guest : Khalid

foto youtube