Mamihlapinatapai

Mamihlapinatapai – Camino Del Sol.

Camino del sol

Mamihlapinatapai is een band, gevormd door acht in Den Haag gevestigde Spanjaarden met een grote gezamenlijke passie voor uitdagende wereldmuziek. Met een bruisende mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco, salsa, Afrikaans en cumbia zijn deze enthousiaste muzikanten in sneltreinvaart bezig om de Nederlandse podia en festivals te veroveren. Het begin is er: deze zomer staan ze al op grote festivals als Oerol, Park Open, Amersfoort Jazz en Manana Manana. Daarna zullen ongetwijfeld veel interessante gigs in het clubcircuit volgen. Het in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum Camino Del Sol is al een paar maanden uit, maar wel een plaat die zeker nog een extra recensie waard is. De onuitspreekbare naam van de band, Mamihlapinatapai, maakt zeker al nieuwsgierig naar de muziek. Hoe klinkt die? Om te beginnen erg vrolijk, meeslepend en uiterst dansbaar. Het ideale medicijn tegen een winterblues, maar zeker ook het perfecte drankje voor een energiek avondje swing. Op deze wervelende muziek kun je geen moment stil blijven zitten of staan! Dat begint al met het eerste swingende cumbia-nummer op de plaat Cumbia Maldita en herhaalt zich de hele cd lang. Uitschieters zijn naast deze song ook Comparte Felicidad, Suave en Camino Del Sol maar eigenlijk heeft elke track wel een bijzondere feel. Dit is passie, aanstekelijke ritmes en vooral zonnige, energieke muziek. Gewoon luisteren en je laten overtuigen om daarna deze band ook live te gaan zien! (AR ****)

https://www.facebook.com/mamihmusic/