Parkpop 2017

200.000 bezoekers voor Parkpop Den Haag 2017.

m_2H0A3179a

De 37ste editie van Parkpop Den Haag heeft op 25 juni 200.000 bezoekers getrokken. De regen die zo nu en dan viel hield de bezoekers niet tegen. Onder andere Alison Moyet, The Baseballs, Broederliefde, La Pegatina en Joanne Shaw Taylor traden op in het Zuiderpark.

De bezoekers lieten zich niet tegenhouden door de regenbuien aan het begin van de middag en zetten Parkpop zoals ieder jaar op zijn kop. De opening van het festival was in handen van de Haagse band De Règâhs, die hun tienjarig bestaan vierden.

Blaas of Glory werd last minute aan de line-up toegevoegd ter vervanging van Toots & The Maytals, die om logistieke redenen niet op tijd in Nederland kon zijn. Blaas of Glory’s fanfare-achtige covers van oude rocknummers werden zeer enthousiast ontvangen door het toegestroomde publiek. Traditiegetrouw bracht Parkpop i.s.m. Musicon, Stichting Aight en CultuurSchakel ook een Haags Cultuurveld met daarop het Haags Podium, de I LOVE HIPHOP-AREA en het People Stage. Hier kregen in samenwerking Haagse organisaties, muzikanten en kunstenaars in de wijken de meest veelbelovende acts een plek. www.parkpop.nl

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada