Brian Wilson

Geestelijke vader van The Beach Boys met Pet Sounds live in Carré.

m_HV20170703 Brian Wilson Carre PIX-7403

Hij is de geestelijk vader van The Beach Boys en een van de belangrijkste figuren in de popmuziek: Brian Wilson. Met zijn show gisteren in Carré presenteert de legendarische schrijver, producer, arrangeur en performer Pet Sounds. Pet Sounds wordt gezien als het belangrijkste album van The Beach Boys en misschien wel één van de beste albums aller tijden. Het werd uitgebracht in 1966, in de tijd dat er veel geëxperimenteerd werd in de studio. Wilson begon een jaar eerder met de eerste opnames voor dit zeer persoonlijke album.

Deze avond was absoluut een unieke en laatste mogelijkheid om dit legendarische album in zijn geheel live te horen. Ook Wilsons oud-bandgenoten Al Jardine en Blondie Chaplin spelen mee op deze avond. @Carré

Fotografie: Harold Versteeg