JW Roy

JW Roy sloot overeenkomst met Downtown Music Benelux.

JW Roy

Precies een half jaar nadat beide partijen voor het eerst met elkaar spraken tijdens Eurosonic Noorderslag werden de handtekeningen gezet. Op 19 juli vertrekt Jan Willem Roy al direct naar de Verenigde Staten voor een kennismaking en een aantal schrijfsessies op het kantoor van Downtown in Nashville.

Downtown Music Publishing neemt een deel van de catalogus over waaronder songs die worden uitgevoerd door Guus Meeuwis zoals ‘Vrienden’, ‘Het Kan Hier Zo Mooi Zijn’ en bijvoorbeeld de track ‘Treur Niet’ met Diggy Dex. Ook tekende JW Roy (die inmiddels een vijftal nummer 1-hits op naam heeft staan) een songschrijvers-overeenkomst voor nieuwe werken. Deze werken worden ondergebracht in het nieuwe fonds Royal Family Songs. “Iedereen weet dat ik leef voor het schrijven van nummers. Dit voel ik echt zo, songs schrijven met en voor anderen is de zuurstof die ik nodig heb, het blijft het allermooist om een dag met een leeg vel papier te beginnen en deze te eindigen met een song, een liedje… onbetaalbaar mooi. Het is voor mij altijd een droom geweest om dat ook in Amerika te gaan doen, nu gaat dat dan ook echt gebeuren, en snel ook. Bijzonder spannend, vooral als je weet dat Downtown artiesten vertegenwoordigt als Jason Isbell, John Moreland, Sturgill Simpson, Tift Merritt maar ook bijvoorbeeld Ryan Tedder (One Direction)”, aldus Roy.

Andrew Bergman, COO & General Counsel Downtown Music Publishing: “We are incredibly excited and honored to work with JW. We have such respect for his unique versatility as an artist and a songwriter and we look forward to working with him as much in London and Nashville as we do in Amsterdam.”

Lucas van Slegtenhorst, Managing director Downtown Music Benelux: “Jan Willem Roy is wat ons betreft een van de beste songwriters van Nederland. Uit het feit dat Downtown zijn catalogus kan overnemen en tevens een deal voor nieuwe songs met hem als songwriter kan afsluiten spreekt veel vertrouwen. We kijken er naar uit om met JW te werken zowel op nationaal en zeker ook op internationaal vlak.”