Kesha

Zangeres na vijf jaar afwezigheid terug met nieuwe single.

kesha-praying

Kesha eist haar plek in de muziekindustrie weer op. Praying is de eerste single van Rainbow, haar eerste album na bijna vijf jaar. Kesha schreef Praying samen met Ryan Lewis, Ben Abraham en Andrew Joslyn. Lewis (Macklemore & Ryan Lewis) produceerde de track ook. Rainbow komt uit op 11 augustus bij Kemosabe Records / RCA Records en is nu beschikbaar als pre-order (links onderaan dit bericht).

Rainbow staat symbool voor een nieuw begin voor Kesha. Het album is het resultaat van de muzikale ontdekkingstocht die Kesha aflegde. Rainbow staat vol bijzondere samenwerkingen, van Eagles of Death Metal tot Dolly Parton. Kesha produceerde de titel track samen met Ben Folds en ook Ricky Reed produceerde en schreef een groot aantal nummers. Wrabel schreef mee aan een samenwerking met de Dap-Kings blazerssectie en op twee andere tracks zijn Eagles of Death Metal te horen. Dolly Parton zingt mee met Kesha’s versie van Parton’s countryhit uit 1980, Old flames can’t hold a candle to you. Deze track werd mede geschreven door Kesha’s moeder Pebe Sebert, die ook werkte aan andere tracks op Rainbow.
Kesha schreef een persoonlijke brief over Praying voor The Lenny Letter, het feministische platform van Lena Dunham: http://www.lennyletter.com/culture/a904/kesha-is-back-with-a-new-single-praying/

Op social media heeft Kesha een enorme fanbase: meer dan 28 miljoen volgers op Facebook, ruim twee miljoen op Instagram, bijna vier miljoen op Twitter en ruim een miljard views op VEVO. Ze verkocht alleen al in Amerika ruim 41 miljoen tracks en streams en wereldwijd meer dan 87 miljoen. Animal werd goud, platinum en multi-platinum in vijftien landen (waaronder platinum in de VS) en was in Groot-Brittannië in 2010 het best verkochte debuutalbum van een internationale vrouwelijke artiest.

Kesha was uitvoerend producent van twee seizoenen van de MTV realityshow Kesha: My crazy beautiful life en ze schreef een boek met gelijknamige titel over het creatieve proces dat voorafging aan haar vorige album Warrior.
Kesha schreef ook hits voor andere artiesten als Britney Spears, Ariana Grande, The Veronicas en Miley Cyrus. Kesha maakt zich als de eerste internationale ambassadeur van Human Society International sterk voor dierenrechten en ontving in 2016 voor haar gepassioneerde inzet voor gelijke rechten de Human Rights Campaign Visibility Award. In datzelfde jaar won Kesha ook de Billboard’s Women in Music Trailblazer Award.