Macy Gray

Excentrieke soulzangeres pakt Annabel in.

m__GBW6777

De Amerikaanse soul zangeres Macy Gray weet hoe je een publiek moet veroveren. Dat doet zij met haar charme, haar expressie, haar exentriciteit en haar boodschap. Ze pleit voor het jezelf zijn, anders zijn en doet precies wat ze wil. Dat probeert ze ook over te brengen in Rotterdam en dat lukt goed.

Na een beetje stroef begin springt de vonk over en hebben zangeres en publiek die bijzondere connectie. Gray pakt de intieme zaal in en geniet zelf ook met volle teugen.

Macy Gray heeft ongetwijfeld de meest meest herkenbare stem in de muziekwereld. Macy kwam eind jaren negentig op tijdens de neo-soulbeweging, waar ook Angie Stone en Erykah Badu deel van uit maakten, maar geeft een eigen draai aan het genre. Een van haar bekendste nummers is “I Try” waar ze in 2001 een Grammy voor in de wacht sleepte.

Met haar expressieve mimiek, rasperige stem en flamboyante uiterlijk was dit een show die je niet snel vergeet.

Fotografie: Loes van der Kraats