So What’s Next?

So What’s Next? presenteert speciale openingsavond ‘Kovacs curates’.

so what's next

Soulzangeres Kovacs en singer-songwriter Nick Mulvey en zijn zojuist toegevoegd aan het programma van jazz en beyond festival So What’s Next? op 3, 4 en 5 november 2017. Kovacs treedt op in de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven tijdens een speciale openingsavond op vrijdag 3 juli. Ze speelt niet alleen de muziek van haar nieuwe album, maar het festival vroeg haar ook om als gastcurator musici die zij volgt en inspirerend vindt te laten zien. Nick Mulvey speelt als één van de headliners op zaterdag 4 november, naast Kamasi Washington, Jacob Collier en Avishai Cohen (trumpet) Quartet. Ook heeft het festival voor het tweede jaar op rij een Open Call uitgeschreven en nodigt opkomende jazz en cross-over artiesten uit om zich aan te melden voor één van de vijftien showcaseplekken tijdens So What’s Next? Downtown op zondag 5 november.

Opening Night: ‘Kovacs curates’
Op vrijdag 3 november treedt de eigenzinnige soulzangeres Kovacs op in de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven tijdens een speciale openingsavond. De Eindhovense heeft een donker, onderscheidend soulgeluid en is beïnvloed door expressieve zangeressen met het hart op de tong als Betty Davis, Etta James and Tina Turner. In 2014 brak ze door met haar single ‘My Love’ die 11 miljoen hits kreeg op YouTube. Haar nieuwe album komt dit najaar uit.
Het festival was nieuwsgierig naar welke musici zij inspirerend vindt en volgt en graag aan een groter publiek zou willen laten zien. Om deze reden werd Kovacs gevraagd om, behalve de muziek van haar nieuwe album te laten horen, speciaal voor het festival een programma samen te stellen met haar eigen signatuur. Kovacs koos voor de insteek het beste jonge talent dat zij recent ontdekte bij elkaar te brengen en te presenteren.

Nick Mulvey
Met debuutalbum ‘First Mind’ vestigde Nick Mulvey uit Cambridge drie jaar geleden in één klap zijn naam als singer-songwriter. Hij had de Hang – een Zwitsers percussie-instrument – verruild voor een gitaar en de wereld rondgereisd als support act van Laura Mvula en Lianne La Havas. Vóór zijn instrumentale switch maakte Mulvey deel uit van jazzformatie Portico Quartet, waar hij met slepende ritmes zijn stempel drukte op de sound. Mulvey’s overstap van jazz naar pop betekent geen radicale breuk: net zoals op de hang, creëert hij op gitaar een hypnotiserende groove.

Over So What’s Next?

Op 3, 4 en 5 november 2017 baadt Eindhoven in neonlicht tijdens de vijfde editie van jazz en beyond festival So What’s Next? Het festival richt zich op verrassende, grensverleggende en toonaangevende jazz & beyond artiesten van het nieuwe millennium.
Programma
Vr 3 nov – So What’s Next? Opening Night ‘Kovacs curates’ – Muziekgebouw Eindhoven
Kovacs | Kovacs curates: Nona | Gabriel Royal | Jessica Wilde

Za 4 nov – So What’s Next? – Muziekgebouw Eindhoven
Kamasi Washington | Jacob Collier | Nick Mulvey | Avishai Cohen (trumpet) Quartet | Zara McFarlane | Donny McCaslin | Ambrose Akinmusire Quartet | Céu | Shabaka & the Ancestors | Nick Hakim | Mark Guiliana Jazz Quartet | Steve Lehman Sélébéyone | ALA.NI | De Raad van Toezicht

Zo 5 nov – So Whay’s Next? Downtown – Downtown Eindhoven
Daymé Arocena | Tank and the Bangas | KNOWER | Gabriel Garzón-Montano | Moses Sumney | XamVolo | Aruán Ortiz | De Beren Gieren | Bram Stadhouders & the Big Barrel Organ