The Breeders

Formatie na negen jaar  voor eenmalig concert naar Amsterdam.

breeders

Op 22 oktober geeft The Breeders een eenmalig concert in Melkweg Amsterdam. De laatste show die Kim Deal en consorten in Melkweg gaf was in 2008. De band rondom bassiste en zangeres Kim Deal schreef zichzelf voorgoed in de geschiedenisboeken in 1993 met de grungehit ‘Cannonball’.

Op 22 oktober geeft The Breeders een eenmalig concert in Melkweg Amsterdam. Deze show valt samen met een kersverse single die een week eerder zal verschijnen.

The Breeders wordt in 1988 opgericht door Kim Deal (Pixies), Tanya Donelly (Throwing Muses), Josephine Wiggs (The Perfect Disaster) en Britt Walford (Slint). Deal schreef de eerste muziek voor The Breeders op tour met die andere legendarische band uit die tijd, de Pixies, waar ze bassiste van is. In 1990 kwam debuutalbum ‘Pod’ uit. Twee jaar later toert de band met Nirvana door Europa en weer een klein jaar later komt album ‘Last Splash’ uit met weredwijde hit ‘Cannonball’. In datzelfde jaar toert The Breeders wederom met Nirvana, deze keer tijdens de ‘In Utero’ tour.

Het viertal, dat met hun een medebepalende rol heeft gespeeld in de 90’s grunge sound, zal op 22 oktober voor het eerst nieuw werk ten gehore brengen alsmede het legendarische oude werk.