Tokio Hotel

Duitse elektropoprockband komt 7 november naar Poppodium 013.

artist-large-tokiohotel

Het concert van de band rond de tweeling Bill en Tom Kaulitz is een vervolg op de succesvolle ‘Dream Machine Tour 2017’.

Meer dan zeven miljoen platen verkocht, voor 500.000 man opgetreden bij de Eiffeltoren en platina in meer dan 68 landen. Er zijn weinig bands die zulke cijfers kunnen laten zien en al helemaal niet voordat ook maar iemand in de groep 25 was. Maar de Duitsers van Tokio Hotel lukte dat wel. Hun recente vijfde album ‘Dream Machine’ markeerde een artistieke metamorfose, waarmee de band zich ontdeed van het tienerhype-imago en zich definitief vestigde als internationaal vermaarde indiepopgroep.

Tienersterren
Tokio Hotel debuteerde als piepjonge band meteen met een monsterhit. ‘Durch den Monsun’ werd een van de grootste hits van 2005 en haalde de nummer-1 positie in meerdere landen. De track viel bij veel mensen in goede aarde en de flamboyante verschijning van zanger en frontman Bill Kaulitz deed menig tienerhart kloppen. ‘The aliens’ zoals de fans zichzelf noemen, hadden een nieuwe held erbij en door debuutalbum ‘Schrei’ voor een deel te vertalen naar het Engelstalige album ‘Scream’, weet de band ook aan de overkant van de oceaan te scoren.

Meegegroeid
Tokio Hotel heeft bewezen zichzelf te kunnen heruitvinden en de fans, die zich ‘aliens’ laten noemen, zijn met de band door de jaren heen meegegroeid. Twee jaar terug liet Tokio Hotel al een volwassen sound horen op haar vierde album ‘Kings of Suburbia’ waarbij electronische invloeden niet werden geschuwd. Een schot in de roos, zo bleek, want ‘Kings of Suburbia’ haalt een nummer 1-positie in de iTunes-store in liefst dertig landen en een top 5-notering in nog eens 17 andere landen. Met ‘Dream Machine’ breekt weer een nieuw tijdperk aan met een nieuwe sound. “Tokio Hotel have emancipated themselves from the teenie star status”, aldus Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Dream Machine Tour
Tijdens de tour komen uiteraard alle grote hits van de afgelopen tien jaar aan bod, maar is ook veel ruimte voor het laatste album ‘Dream Machine’. Het leverde eerder dit jaar een uitverkochte Paradiso-show op en een enthousiast Doornroosje, waarbij Tokio Hotel de uitstekende live-reputatie onderstreepte.

Met eind deze zomer ook de release van een nieuwe single (‘Boys Don’t Cry’) aanstaande kunnen de ‘aliens’ zich opmaken voor mooie kans om Tokio Hotel opnieuw live te zien: op 7 november in 013, Tilburg.