Noah Gundersen

Nieuw album komt uit op 22 september.

Op 22 september komt het nieuwe album White Noise van Noah Gundersen uit via Cooking Vinyl / V2 Records.

Gundersen groeide op in Washington in een extreem religieuze familie. Hij begon als kind met pianolessen en als tiener startte hij een duo met zijn zus onder de naam The Courage. Twee EP’s en een live album verder was het tijd om volledig solo te gaan. Dat gebeurde in 2014 met het debuutalbum ‘Ledges’, die opgenomen werd in Studio Litho, eigendom van Pearl Jam gitarist Stone Gossard. Zijn laatste album ‘Carry the Ghost’ stamt uit 2015 en neigt meer naar de indie sound, maar nog steeds intiem.

Noah Gundersen was onder meer te horen in series als The Vampire Diaries en The Following en de single Day Is Gone (welke hij opnam met The Forest Rangers) werd in 2014 genomineerd voor een Emmy Award nadat deze te horen was in de hitserie Sons of Anarchy.

In mei was Noah Gundersen voor het eerst live te zien in Nederland, toen hij samen met John Moreland optrad in een uitverkochte Paradiso Amsterdam (grote zaal). Vorige maand de nieuwe track The Sound, afkomstig van het nieuwe album White Noise – een meer gitaar georiënteerde song dan voorheen.

Op vrijdag 15 september treedt Noah Gundersen op in Bitterzoet Amsterdam.