Matisyahu

Sfeervol optreden van Amerikaanse singer-songwriter in het Amsterdamse Bos.

Op zondag 10 september presenteerde Matisyahu in het kader van Live At in het Amsterdamse Bostheater zijn zesde album Undercurrent in de vorm van een improviserende muzikale reis. Dat leverde een persoonlijke, intieme en intuïtieve verbintenis op tussen Matisyahu en zijn band.

De Amerikaanse singer-songwriter Matisyahu bracht dertien jaar geleden zijn eerste album ‘Shake Off The Dust… Arise’ uit en heeft sindsdien niet stilgezeten. In Amerika scoorde hij in 2005 met King Without A Crown een enorme hit en tourde hij met onder meer Sting en Sublime With Rome. Daarnaast verschenen er samenwerkingen met Avicii en Wyclef Jean.

Matisyahu en band hebben ditmaal iets ongewoons gedaan tijdens hun zesde studio-album: ze improviseerden uren, waarbij Matisyahu enkel als bewonderaar toekeek. Dit leidde tot een ongeëvenaard resultaat, met nieuwe melodische hoogtepunten, ritmische pieken en gelukzalige passages – die naderhand door Matisyahu zelf werden aangevuld met zijn krachtige stem.

In het Amsterdamse Bostheater deed het publiek vanaf het begin af aan mee, ook in de regen. De sfeer zat er goed in tijdens dit bijzondere optreden in de open lucht.

Fotografie: Patricia Benjamins