Pink Project

Formatie geeft indrukwekkend concert in Ahoy.

Perfectie tot in de puntjes. Bijna 6000 toeschouwers stonden afgelopen zaterdag 16 september bijna sprakeloos in een afgeladen Ahoy bij het optreden van Pink Project. De muziek van Pink Floyd herleeft dankzij de genadeloze perfectie van Pink Project. De band wordt door kenners en criticasters wereldwijd gezien als één van de beste tribute bands. En terecht. Wat ooit begonnen is als een eenmalig project in 1995 in het Haagse Korzo theater, is nu uitgegroeid tot een project van meer dan 20 jaar met wereldwijd aanzien.

Vorig jaar nog was de ‘Coming Back To Life’ tour een enorm succes. Nu dan waren de voorbereidingen in de afgelopen maanden in gang gezet voor alweer het derde Ahoy optreden van Pink Project. Het ongeëvenaarde geluid van Pink Floyd denderde door de volle zaal en werd daarnaast omlijst door een werkelijk prachtige lichtshow met indrukwekkende projecties. Met gesloten ogen is de muzikale gelijkenis waanzinnig, met je ogen open is alles compleet.
Rond 20.00 uur was de opkomst van zanger/gitarist Peter Chattelin in zijn outfit met zonnebril de spectaculaire inzet, die je als toeschouwer al meteen het gevoel geeft met Pink Floyd van doen te hebben. Na de eerste noten van uitvoering van ‘In the Flesh’, weet je het zeker. De geluiden van Pink Floyd zijn herrezen. Alles klopt.

De treffende muzikale gelijkenis van zanger – bassist Peter Chattelin met Roger Waters en Ruud Verwijk ’s (‘Gilmour’) gitaarspel wordt telkens weer onnavolgbaar neergezet in de optredens. Tijdens volgende nummer ‘Shine on you crazy Diamond’ is het gevoel van het publiek merkbaar. Het nummer wordt, samen met de showstelende en waanzinnig goed ‘gestemde’ backing vocals (Jacqueline van der Heiden, Angeline van Rossum) en Charles Dehue tot een spectaculair hoogtepunt gebracht. Een daverend applaus volgt.
Nagenoeg identiek en briljant worden de nummers ‘The Great Gig in The Sky’ ‘Money ‘(Dark side of the Moon) en ‘Us & Them’ neergezet. Een golf van verbazing en nostalgie maakt bezit van het publiek.

Na de pauze blijken ook in de projecties tijdens het nummer ‘Pigs’, dat de band de drukkende wereldpolitiek van nu heeft meegenomen. Oorlogen, machthebbers e.d. passeren de revue. De muziek van Pink Floyd is dus ook hedendaags en tijdloos.
‘One of These Days’ volgt. Het publiek is in extase en reageert meteen onder luid geklap. Drummer Arjan van Iperen en de bassist gaan los. Zuiver tot op de graat.
‘Wish you were here’ en ‘Each small candle’ mochten natuurlijk ook niet ontbreken.

Na een prachtig laatste nummer, ‘Comfortably Numb’, kon de band niet vertrekken zonder toegift. Bijna 6000 mensen riepen en smeekten om meer. Natuurlijk waren ‘Happiest Days’ en ‘Another Brick in The Wall’ nog niet ten gehore gebracht. Er waren 5781 man publiek en 5781 toeschouwers bleven zitten en staan tot de laatste noot van de laatste toegift: ‘Run like Hell’….. Wat een show en wat een einde!

Uitverkochte concerten in Ahoy, een integrale uitvoering van ‘Dark Side of the Moon’ op de Markt in Delft, jaarlijkse uitvoeringen in het Omniversum en een concert bij het Vredespaleis horen tot de hoogtepunten van de afgelopen 20 jaar. Of het nu in de theaters is of in een uitverkocht Ahoy, steeds weer overtuigt Pink Project met integrale uitvoeringen vol passie van de mooiste songs en albums. En niet alleen in Nederland, maar ook buiten onze landsgrenzen wordt deze band nauwlettend gevolgd en gezien.
Samen met een sprankelende, adembenemende lichtshow en dé natuurgetrouwe Floyd geluiden is dit ook wel dé Floyd muziek die je graag altijd zo wilt blijven horen en zien. Spraakmakend, oogstrelend, indrukwekkend en perfectionistisch tot in de puntjes.
Maar niet getreurd, Pink Floyd leeft voort. In de huid van Pink Project.

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee