Stillwave

Band brengt langverwacht debuutalbum Sell Another Soul uit.

Op 3 november brengt het alternative / shoegaze trio Stillwave hun langverwachte debuutalbum Sell Another Soul in eigen beheer uit. Sell Another Soul werd in een vervallen pand opgenomen samen met producer Jurriaan Sielcken (Jett Rebel, Lucas Hamming).

Het drietal uit Utrecht bestaande uit Marcel Jongejan (zang, basgitaar), Michaël van Putten (gitaar), en Joris Keijzer (drums) timmert al sinds 2012 aan de weg. Met de melancholische liedjes waarbij de nadruk ligt op electronica, opvallende song-structuren en een slim geproduceerde rauwe sound heeft de band al menig fan weten te overtuigen. Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland wordt de band omarmt.

“Dutch widescreen rockers Stillwave conjure an intimate intensity
that’s all their own.” —– Q Magazine (UK)

“Imagine the crunching shoegaze swirl of My Bloody Valentine crossed with The National’s epic songwriting” —– Clash (UK)

De eerste single van dit album Cradle ging in mei in première bij Clash en heeft vele lovende recensies ontvangen. She Files A Tracer is de nieuwe single en werd onlangs uitgebracht. Bekijk de video hieronder.

Live bouwt Stillwave een solide reputatie op. Al meer dan 10 keer toerde de band door Engeland en in Nederland speelde ze in menig gerenomeerd poppodium. Bijzondere momenten waren de supports van 65daysofstatic, Hallo Venray en The Ex, met als absoluut hoogtepunt een onvergetelijke show als naprogramma van The Cure in de Ziggo Dome.

Sell Another Soul tour:
03 nov – Swordfish & Friend, Utrecht (Instore)
03 nov – Ekko, Utrecht [RELEASE SHOW]
09 nov – Paard Cafe, Den Haag
16 nov – De Vorstin, Hilversum
18 nov – Altstadt, Eindhoven
26 nov – Gigant, Apeldoorn
03 dec – Sugarfactory, Amsterdam