Wouter Hamel

Wouter Hamel gaat Paard Den Haag inpakken.

Het vijfde album van Wouter Hamel heet AMAURY, zijn meest veelzijdige en eerlijke plaat tot nu toe. Hij tourt ermee door Nederland en komt op 27 september naar het Paard in Den Haag, waar hij het publiek zeker weer volledig gaat inpakken.

Wouter Hamel is zo’n zeldzame artiest bij wie je het gevoel hebt dat hij en zijn liedjes er altijd zijn geweest. Met pakkende, zelfgeschreven songs op het snijpunt tussen pop en jazz verovert Wouter in sneltreinvaart het hart van een groot internationaal publiek.

Facebook event
Of het nu in een intieme concertzaal, een rokerige club of op een festival is, Hamel en band overtuigen.

De uit Den Haag afkomstige Wouter Hamel won in 2005 the Dutch Jazz Vocal Competition en daarna ging het hard. North Sea Jazz werd van het lijstje afgestreept, kwam hij met zijn debuut plaat in de Dutch album top 40 en tourde hij met Caro Emerald.

Als zanger, artiest en muzikant timmert Wouter Hamel tien jaar lang aan de weg. Op het debuut Hamel (2007) brak hij door als troubadour en jazzvocalist in Nederland, Duitsland, Japan en Korea.

In de wereld van AMAURY strooit Hamel vrijuit met zijn inspiratiebronnen en observaties: in de vorm van het pakkende popliedje “Hey Now”, swingende soul op “Daggers & Smiles” of een klassieke pianoballade “Amaury”. “Shackled” – het eerste a-capella liedje uit de pen van Hamel – stopt gevoelens als angst en vertwijfeling in een tongue-in-cheek jasje. “Lucky Day”, met een sterrenrol voor gitarist Rory Ronde, mijmert over het geloven in een god.

Foto: Karel Sanders

Voor meer informatie kijk je op www.paard.nl