First Aid Kit

Nieuw album First Aid Kit in januari.

Het Zweedse folkduo First Aid Kit (zussen Johanna en Klara Söderberg) brengt op 19 januari 2018 hun langverwachte nieuwe album Ruins uit. Het album werd geproduceerd door Tucker Martine (My Morning Jacket, Laura Veirs) en opgenomen in het Amerikaanse Portland, waar het duo samenwerkte met beroemde muzikanten als Peter Buck (REM), Glenn Kotche (Wilco) en McKenzie Smith (Midlake). Ruins is vanaf nu beschikbaar als pre-order.

Op Ruins staan onder andere First Aid Kit’s eerste single It’s A Shame en hun nieuwste track Postcard: melancholische indie-folk met warme vocalen en karakteristieke steelgitaren.

Postcard is volgens First Aid Kit “een van de meest traditioneel klinkende nummers” die ze ooit geschreven hebben. “De productie moest een goede weerspiegeling van die sound zijn. Het is geen haatdragend liedje, maar meer een gelukwens aan een geliefde waar je niet meer samen mee kunt zijn.”

Ruins is het vervolg op First Aid Kit’s succesvolle album Stay Gold, dat ook uitkwam bij Columbia Records. Na het uitkomen van It’s A Shame heeft Rolling Stone hoge verwachtingen van Ruins: “This great Swedish indie-folk duo have an album coming out soon, and if this Dylan-meets-Emmylou Harris shot of country-rock sunshine is any indication, it’s going to be excellent.”

First Aid Kit gaat in 2018 op tour en staat op 7 maart in Paradiso.