Kirsten Berkx

Zangeres zingt tijdens concert van Hollywood filmcomponist James Newton Howard.

De Nederlandse zangeres Kirsten Berkx is uitgekozen om het liedje The Hanging Tree te zingen tijdens het concert van filmcomponist James Newton Howard op 7 november in het Concertgebouw. Het nummer uit de film Hunger Games – Mockingjay Part I, oorspronkelijk gezongen door actrice Jennifer Lawrence, werd de grootste hit van de succesvolle filmserie. James Newton Howard schreef een talentenjacht uit om de juiste vertolkster voor zijn concert te vinden. Aan Kirsten Berkx de eer dit nummer met groot orkest en koor ten gehore te brengen tijdens een avond vol hoogtepunten uit drie decennia filmmuziek voor Hollywood blockbusters.

In 2016/2017 deed zangeres en actrice Kirsten Berkx (Echt, 1990) mee aan The Voice of Holland. Haar Blind Audition werd meer dan een miljoen keer bekeken. Ze haalde de liveshows in het team van Sanne Hans en verliet na de derde liveshow het programma. De single ‘Starry Eyes’ van haar band Lady Dandelion, kwam in maart 2017 uit en werd op Spotify geselecteerd voor enkele playlists als New Music Friday.

De tournee “3 Decades of Music for Hollywood” is ter ere van de highlights uit de carrière van de internationaal gerenommeerde en met Grammy- en Emmy awards bekroonde Amerikaanse filmcomponist James Newton Howard, met uiteraard muziek, spoken word en video. Een 100-koppig symfonisch orkest o.l.v. de componist zelf zal suites van recente en klassieke film hits uitvoeren, gecombineerd met film, stills en clips.

James Newton Howard componeerde de muziek voor de prequel van Harry Potter: Fantastic Beasts And Where To Find Them. Hij is bekend om zijn muziek voor klassiekers als Pretty Woman, Prince of Tides, The Sixth Sense en King Kong, maar ook voor recentere releases als The Huntsman: Winter’s War, Concussion, The Dark Knight en Blood Diamond. Zijn meest commerciële succes kwam met de muziek voor The Hunger Games, inclusief het nummer The Hanging Tree, uitgevoerd door actrice Jennifer Lawrence. Dit nummer kwam op nr. 2 in de Billboard Hot 100 en eindigde hoog in diverse charts wereldwijd. James Newton Howard trekt maandelijks 1,3 miljoen luisteraars op Spotify waarvan bijna 42.000 in Nederland.

Naast zijn bijdragen aan film en TV-muziek heeft hij ook samengewerkt met o.a. Elton John, Crosby, Stills & Nash, Barbra Streisand, Rod Stewart, Diana Ross en Chaka Khan. James Newton Howard’s “3 Decades of Music for Hollywood” tournee begint in november 2017 en zal 14 Europese steden aan doen, waaronder Amsterdam op 7 november.

Deze tournee is geproduceerd door GEA Live in samenwerking met de Gorfaine-Schwartz Agency. Voor meer informatie: www.jamesnewtonhoward.com

James Newton Howard
“3 Decades of Music for Hollywood”

Dinsdag 7 november 2017 | Het Concertgebouw, Amsterdam