Leonie Meijer

Zangeres brengt eerste Engelstalige album uit.

Leonie Meijer bracht in 2011 – via The Voice of Holland – haar debuutalbum ‘Los’ uit. Van de Grote Prijs van Nederland, via The Voice of Holland, lanceerde Leonie Meijer in 2011 haar debuutalbum ‘Los’. Gevolgd door ‘Luister Maar’ (2013) en ‘The Naked Sessions'(2015). Nu is er ‘NJ 123′, meteen gekoppeld aan een theatertour. Want in het theater lijkt deze zangeres toch het meest op haar plek. Ditmaal kiest ze niet voor een Nederlandstalig album, maar een plaat in de Engelse taal. De persoonlijke groei zit er duidelijk in voor de zangeres, die de meeste tracks zelf schreef of meeschreef. Dat levert mooie liedjes op als het gevoelige “All That Is Beautiful’ en het emotionele ‘I Give Up’.  ‘Miles, Miles, Miles’ is een lekker in het gehoor liggend country-getint liedje. Maar vergeet ook Leonie’s eigen interpretatie van Don McLean’s onvergetelijke ‘Vincent’ niet. Ze maakt er een geheel eigen versie van en laat zich begeleiden door The City of Prague Philharmonic Orchestra: een hele mooie combinatie. Andere mooie ingetogen nummers op het album zijn zeker ‘Freedom’ en ‘Here’, wederom voorzien van persoonlijke teksten. Misschien wel de meest bijzondere track van de plaat is de mooie intieme afsluiter ‘Two Black Jewel Cases’ waarin Meijer kan laten horen dat ze alle kanten op kan met haar stem. Door de subtiele vioolbegeleiding krijgt het liedje een extra mooie kleurklank. ****(AR)