Musica Extrema

Musica Extrema – Club Vaudeville.

De muzikanten van Musica Extrema vormen een veelzijdig gezelschap met een niet alledaagse bezetting. De muzikanten hebben verschillende achtergronden. Zij laten zich beïnvloeden door o.a. klassieke muziek, jazz, Europese folk en het gehele Zuid-Amerikaanse continent. Met hun nieuwe theatervoorstelling en album ‘Club Vaudeville’ duikt Musica Extrema in de muzikale smeltkroes van de nachtclubs uit de jaren ’20 en ’30 van New York, Berlijn en Parijs. Daar waar na de Eerste Wereldoorlog jazz, folklore en klassiek zich vermengen met variete en amusement. Waar optimisme en opluchting zich vermengden met defaitisme en decadentie. Met de nieuwe cd van het gezelschap verplaatsen we ons naar de jaren 20, de tijd dat Club Vaudeville iedere donderdag hun theaterdeuren opent. Voor een jazzact, een dixieland band of een avond gevuld met Franse chansons. Musica Extrema zet de sfeer van lang vervlogen zo goed neer dat je je in die tijd waant. Met muzikale klassiekers in het Engels, Frans en Duits als ‘My Blue Heaven’, ‘La Vie En Rose’ en ‘Ramona’, om er een paar op te noemen. Deze muziek nodigt uit om ook live te gaan bekijken. Dat kan want Musica Extrema is sinds kort op tour. ‘Musica Extrema presents Club Vaudeville’ live is: Joris Lutz (spel), Tanya Schaap (viool, artistiek leider), Job Hubatka (zang), Ben van den Dungen (sopraan saxofoon), Hans van der Maas (accordeon), Rob van Kreeveld (piano), Thomas Pol (contrabas). Lees hier binnenkort een recensie van de voorstelling in Den Haag (Regentenkamer, 22 december).

Kijk voor de overige data op www.musicaextrema.nl