The Jacksons en Kool & The Gang

Twee vermaarde bands wervelen in Ahoy.

Op donderdag 5 oktober jl. traden maar liefst twee vermaarde bands op in AHOY. Kool & The Gang en The Jacksons gaven een wervelend optreden voor een over enthousiast publiek.

Kool & The Gang
Al bij aanvang ging de zaal los bij het horen van de funky sounds van de funky discoband Kool & the Gang. De leden begonnen midden jaren 60 als de Jazziacs en in 1969 werd de naam veranderd in Kool & the Gang. De band genoot de grootste populariteit bij het grote publiek vanaf het eind van de jaren 70 tot midden jaren 80. Hun eerste internationale succes kregen ze door hun bijdrage aan de film Saturday Night Fever uit 1977. Een jaar later kwam de leadzanger James “JT” Taylor bij de band, en grote hits als ‘Ladies’ Night’, ‘Celebration’ en ‘Get down on it’ volgden. Nummers die ook deze avond de zaal in gingen.

The Jacksons
Na de pauze, rond 22.15 was het podium voor ‘de tweede hoofd act’ van de avond: The Jacksons.
Al direct nam Jermaine het voortouw. De nooit uitgedoofde danspasjes zaten er nog goed in, zowel bij de band als bij het publiek. Nummers als ‘Can you feel it’, ‘Shake Your Body’ en ‘Blame it on the boogie’ ontbraken niet en het leek wel alsof je even terug in de tijd was.

‘The Jacksons’ ( Jackie, Tito, Jermaine, Marlon) waren, en zijn, nog steeds een succesvolle Amerikaanse popgroep uit Gary, Indiana. Op dansvloerhits als ‘ABC’, ‘Blame It On The Boogie’ en ‘I Want You Back’ dansen miljoenen mensen, al decennialang. De familie Jackson was de eerste familie die samen optrad en tot op de dag van vandaag zijn de Jacksons de beroemdste familie ter wereld.

Het repertoire van de groep, actief van 1964 tot 1990, bestond voornamelijk uit R&B, soul, funk en later disco. Een goede combinatie dus voor deze avond met The Kool & The Gang.
Na het overlijden van Michael Jackson in 2009 vatten zijn broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito het plan om samen op tournee te gaan als een eerbetoon aan hun broer. In 2012 zagen Amerika en Canada de broers samen op het podium, met The Jacksons Unity Tour.

Foto’s en tekst Jerrold Mallee