Arrested Development

Hiphop pioniers met vette show in Luxor Live.

Op 5 november stonden hiphoppers Arrested Development in Luxor Live. het publiek genoot daar van een vette show, zoals alleen deze band kan geven.

Arrested Development zijn ware hiphop pioniers. Sinds het verschijnen van hun eerste album ‘3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of…’ in 1992, dat bol staat van maatschappelijk geëngageerde teksten, verspreiden ze wereldwijd een kleurrijke en unieke mix van bewustheid en muzikaliteit.

Het album bevat de hitsingles ‘Tennessee‘, ‘People Everyday‘ en ‘Mr. Wendal‘, werd vier keer platina en leverde de band Grammy’s op in de categorieën Beste Nieuwkomer en Beste Rap Album.

Als een van de eerste hiphopgroepen die met een liveband tourde, in een bezetting die zowel mannelijke als vrouwelijke leden bevatte en vooral het leven wilde vieren, was Arrested Development een succesvolle tegenreactie op de opkomst van de gangsterrap. Een act die deed denken aan de Native Tongues beweging van De La Soul en A Tribe Called Quest en als voorloper van alternatieve hiphopacts als Outkast en The Pharcyde wordt gezien. Sinds 2000 is Arrested Development weer bij elkaar en brengt de groep regelmatig nieuwe albums uit die nog steeds bol staan van de positieve vibes! @Luxor Live

Fotografie: Rob Herstel Herstelfotografie