Billy Ocean

80’s zanger blijft swingen en verrassen.

In de geweldige Roma ambiance in Antwerpen stond afgelopen woensdag 15 november Billy Ocean op het programma. In tegenstelling tot sommige organisaties in Nederland weten onze zuiderburen altijd prachtige informele locaties voor deze grote artiesten te vinden. Met daarbij een gastvrije ontvangst voor meerdere fotografen, naast de standaard mediavertegenwoordigers. Vandaar dat we dit keer zijn uitgeweken naar Antwerpen voor een fotoverslag van een groot artiest.

Want weinig artiesten weten de jaren ‘80 zo goed te vatten als Billy Ocean. Met hits zoals ‘Loverboy’, ‘Love Really hurts Without You’, ‘You Get Out Of My Dreams’, ‘Get Into My Car’en natuurlijk het onsterfelijke ‘When The Going Gets Tough’ (uit ‘Jewel Of The Nile’) kampeerde hij in de late jaren ’70 en ’80 wekenlang aan de top van de internationale hitparade. Hij verkocht meer dan 30 miljoen platen en hij heeft inmiddels 11 gouden en platina albums op zijn kast staan.

De Engelse zanger Billy Ocean (met roots op Trinidad) is een van de grootste popsterren van de jaren tachtig. De inmiddels 67-jarige Billy is voorlopig ook niet van plan om met pensioen te gaan. Hij is er nog steeds. En Hoe ! Op het podium geeft Billy de jongere garde eigenlijk nog steeds het nakijken.

Wat een stem en wat een performance! Een groot aantal ‘hits van toen’ passeerden de revue. Maar zeker ook stond de avond in het teken van nummers van zijn in 2016 verschenen cover-album ‘Here You Are’. Bij ‘No Woman, No Cry’ ging de zaal los en gingen de voetjes van de vloer.

De support kwam deze avond van het Nederlandse soul & jazz talent Sarah Jane.

Verslag en fotografie: Jerrold Mallee Photography