Gorillaz

Gorillaz brengen magische klanken en beelden naar Ziggo Dome.

Op dinsdag 21 november stonden Gorillaz naar de Ziggo Dome in Amsterdam voor een show in het kader van hun Humanz Tour.

Tijdens de Humanz Tour zien we Murdoc Niccals (bass), Noodle (guitar), Russel Hobbs (drums) en 2D (vocals) op het podium, vergezeld door de Gorillaz live band – Damon Albarn, Gabriel Wallace, Mike Smith, Jesse Hackett, Jeff Wootton, Karl Vanden Bossche, Seye Adelekan – en enkele artiesten uit de indrukwekkende artiestenstal van de Gorillaz familie.

Na een geheime show in maart – Door Time Out London beschreven als “Ronduit één van de beste shows die we in vele jaren hebben gezien” – gaat World’s Most Successful Virtual Act (aldus The Guinness Book Of World Records) dit najaar Europa in. De Humanz Tour startte op 1 november in de Rockhal in Luxemburg, eindigt op 4 december in de O2 Arena in Londen.

Vorige week brachten Gorillaz hun eerste album in zeven jaar uit, Humanz genaamd. Daarnaast verkochten ze de tickets voor hun tour in de Verenigde Staten in enkele momenten uit; net als tickets voor hun headline show tijdens het Demon Dayz Festival in Margate deze zomer. De tickets hiervoor waren binnen 10 minuten weg.

Gorillaz bestaat live uit een bijzonder muzikaal gezelschap, een soort van vreemde vogels, net als de virtuele band zelf. Op het podium wordt het publiek de virtuele wereld in getrokken met daarbij Damon Albarn (Blur) als centrale figuur. De virtuele beelden zijn on stage even belangrijk als de muzikanten. Het is een ultieme combinatie die steeds voor verrassingen zorgt. @Ziggo Dome

Fotografie: Paul Barendregt