Guus Meeuwis

Clubtour Guus Meeuwis met nieuw materiaal.

Op 17 november jl. stond Guus met The Monkey Sandwich Band in het Patronaat in Haarlem. Een bijzondere tour, want het concept werd in 2010 door Meeuwis al in leven gebracht om nieuw materiaal te spelen, nog voordat dit op een album verscheen.

Inmiddels al een groot succes in alle uitverkochte zalen, want met Guus is het altijd een feestje. Het idee is geniaal: nummers op de plank laten liggen voor later. Nieuw materiaal spelen nog voordat dit op een album is verschenen. In 2010 door Guus bedacht, omdat hij de liedjes voor zijn plaat Armen Open wilde laten groeien voor deze werd opgenomen. In 2013 weer tot leven geroepen voor zijn album Het Kan Hier Zo Mooi Zijn, en ditmaal van stal gehaald voor het album dat hij medio mei 2018 uit zal brengen.

In het Patronaat in Haarlem ging de zaal los met een heerlijke meezinger, die geweldig in het gehoor ligt en snel geleerd is: ‘Je staat niet alleen’, dat volgens veel publiek wel eens 1 van die hits kunnen worden! “We zijn heel veel liedjes aan het schrijven. Eigenlijk teveel voor één album” aldus Guus.

“Een goede reden om The Monkey Sandwich Band weer van stal te halen! Dat was de vorige keer onwijs leuk en nog zinvol ook. Het is fijn om de liedjes voor publiek te spelen voordat we de studio in gaan. Even uitproberen hoe ze het live doen. Ze langzaam laten rijpen. En eerlijk gezegd willen we gewoon niet langer wachten om ze mee het podium op te nemen, haha! Ik ben ontzettend blij met al het nieuwe materiaal. We gaan tijdens deze tour alles spelen wat we op de plank hebben liggen en natuurlijk ook de oude hits. Leuk wordt het in ieder geval!”

En dat werd het ook. Op de een of andere manier weet Meeuwis Brabantse sferen te brengen op elke locatie die hij aandoet. En heel goed passend werd het voorprogramma verzorgd door Singer-songwriter Charl Delemarre. De jonge zanger won eind 2014 de Grote Prijs van Nederland, is veelvuldig te gast geweest bij De Wereld Draait Door. Een echt goede band, waar we veel van kunnen verwachten!

Verslag en fotografie: Jerrold Mallee