Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes verrast met veelzijdigheid in Paard Den Haag.

‘In Mijn Bloed’ het album van Roxeanne Hazes is een gevarieerde plaat die verschillende kanten van de zangeres laat horen. Gisteravond presenteerde ze de liedjes en meer in een uitverkochte Kleine Zaal van Paard Den Haag.

Intieme zaaltjes, daar koos Roxeanne Hazes voor tijdens haar huidige tour. Waar gezelligheid troef is en waar ze haar muziek het beste met haar fans kan delen. Na het overtuigende voorprogramma singer/songwriter Lakshmi met een mix van poëtische teksten, donkere strijkers en heftige synths betreedt Roxeanne het Paard-podium. Ze kondigt aan dat ze griep heeft en dat ze er eerst een beetje tegenop zag om op te treden, maar nu ze er eenmaal is ‘heeft ze er heel veel zin in’.

 

Roxeanne heeft haar grote schare fans meegenomen waarvan ze er bij binnenkomst meteen een aantal herkent en bij naam kent. Ze heeft er bewust voor gekozen om qua muziekkeus een andere richting uit te gaan dan haar vader: haar eigen klank en met origineel materiaal. Nederlandstalig, dat wel, maar zeker met een andere inslag: er zit dance in, 90’s (“ik ben een kind van de nineties”) en hier en daar wat mysterie. Ze komt erg naturel en onbevangen over wanneer ze zingt over liefdesleed, bedrog en soms over verwarring. Soms lijkt ze wat onzeker, dan weer uiterst sterk en van ballade tot uptempo. Opvallend is hoe de mensen de meeste liedjes woord voor woord kennen.

Tegen het einde gaat Roxeanne, om de intimiteit nog wat te vergroten, vooraan het podium zitten. In een duet met de zaal zingt ze ‘Ik was toch je meisje’. Dat levert een extra intiem moment op. Na het concert wil ze haar fans ontmoeten, zegt ze en daar neemt ze, net als overal waar ze optreedt, zeker alle tijd voor. ****

Verslag en fotografie: Anneke Ruys