Ruben Hein

Zanger en pianist brengt nieuwe muziek uit.

Na bijna vier jaar (Dressed Up, 2014) verschijnt vandaag nieuwe muziek van Ruben Hein. De EP ‘Everything I Say’ is vanaf nu te beluisteren. De EP wordt visueel omlijst door een reeks video’s, waarvan de eerste bij het titelnummer ‘Everything I Say (Magnolia)’ ook vandaag verschijnt. Het betreft een bijzondere reeks van in totaal zes video’s, welke verspreid over de komende maanden het licht zullen zien, en vormt tevens de opmaat naar het nieuwe album ‘Groundwork Rising’ begin 2018.

De nieuwe muziek van Ruben Hein is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Terug naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano.
Beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon, schreef Ruben met ‘Everything I Say ‘ een EP muziek die zo dicht mogelijk bij zijn intuïtie lag.
“Tijdens het schrijfproces leerde ik weer naar muziek te luisteren zoals ik als kind deed. Het raakt me of niet. Alle vooroordelen die ik over mijn muziek had moest ik laten varen”, aldus Ruben.

Daarnaast brengt Ruben in het kader van EP ‘Everything I Say’ en zijn komende plaat een serie van zes videoclips uit, welke samen met regisseur en kunstenaar Yani zijn geproduceerd.
“De video van ‘Everything I Say (Magnolia)’ is de eerste van zes video’s die we gemaakt hebben omtrent EP ‘Everything I Say’ en richting het nieuwe album ‘Groundwork Rising’. Het is eigenlijk het eerste deel van een korte muziekfilm, waarin je langs verschillende nummers meegenomen wordt.”, zo vertelt Ruben over de videos. Hij vervolgt: “Regisseur en beeldend kunstenaar Yani zette met simpele ideeën in elke video een prachtige sfeer neer, met in ons achterhoofd dat we juist niet mikte op een enkele videoclip maar een reeks die qua sfeer en beeld een geheel vormen. Yani’s enthousiasme, geduld en creativiteit is eindeloos en benijdenswaardig wat voor mij onze samenwerking ongelooflijk inspirerend was en is. Wat we hier neerzetten is wat de liedjes naar onze mening nodig hebben.”