Maan

Zangeres geniet optimaal van haar concert in Paard Den Haag.

Op 1 december gaf zangeres Maan een concert in het kader van haar clubtour die de naam ‘AM/PM’ draagt, vernoemt naar de twee EP’s die dit najaar verschijnen. Nu is het voor het eerst dat Maan, samen met haar eigen liveband, het land in gaat met een clubtour.

De Kleine Zaal van het Paard raakte snel uitverkocht. Niet verwonderlijk want maan is na het winnen van de Voice of Holland (2016), haar deelname aan De Beste Zangers (2017), Dance Dance Dance (2017) en haar vele andere tv-optredens voor vooral veel kids een idool. Het Paard was dan ook gevuld met veel jonge fans, die haar nummers allemaal kunnen meezingen. Met de mobieltjes in de hand – er mocht geen enkel moment gemist worden – stonden zij al vanaf de opening voor het podium.

Maan is er zelf verbaasd over : “ik kan het gewoon niet geloven dat jullie allemaal voor mij komen”zegt ze, ietwat beduusd tegen alle jonge fans in de zaal. Die fans zijn geschat tussen de 8 en de 21 jaar en misschien nog wat ouders en andere familieleden. Ze zien de jonge Maan (20) als hun grote voorbeeld en de illusie dat je met het nodige talent ook beroemd kunt worden. “Ik sta voor het eerst met mijn eigen show in de clubs. Hoe mooi is dat?”zegt ze trots tegen haar fans die haar op handen dragen.

Maar niet vergeten moet worden dat Maan een groot talent is met een prachtige zangstem en een optimale performance. Dat liet ze tijdens het optreden in Paard Den Haag meerdere malen zien. begeleid door een tevens jonge band zingt ze verschillende liedjes van haar nieuwe materiaal en ook wat songs van haar verschillende optredens. Echt indruk maakt ze met ‘Nessun dorma’ uit een Italiaanse opera, het nummer dat ze ook tijdens Beste Zangers ten gehore bracht. Daarmee laat Maan zien dat ze veel meer in haar mars heeft dan de popliedjes die we nu nog grotendeels van haar te horen krijgen. Qua charisma en uitstraling is Maan zeker een voorbeeld voor haar fans: ze beweegt zich over het podium alsof ze nooit anders gedaan heeft. Tussendoor tilt ze een verbaasd klein meisje op het podium om een dansje te maken en duikt ze later zelf het publiek in.

Omdat Maan nog niet zoveel liedjes heeft is haar concert kort maar krachtig: iets meer dan een uur. De jonge fans zijn al dankbaar met zoveel Maan-liedjes en gaan na een onvergetelijk concert vast met een heel gelukkig gevoel naar huis.

Verslag en fotografie: Anneke Ruys ****