Nick Mulvey

Singer-songwriter naar de Rotterdamse Maassilo.

Nick Mulvey komt zijn nieuwe album ‘Wake Up Now’ voorstellen aan Rotterdam. Op vrijdag 25 mei 2018 speelt de Engelse singer-songwriter met zijn band in de Maassilo, de kaartverkoop start vrijdag 8 december om 10.00 uur. Dit concert wordt gepresenteerd door Motel Mozaique Concerts, BIRD en LantarenVenster.

Nick Mulvey
De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey verruilde enkele jaren geleden Portico Quartet voor een solo-carrière en reist tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs. En dat allemaal in één persoon!

Portico Quartet en een Mercury Prize-nominatie
Voor Nick Mulvey thuiskwam bij de gitaar, speelde hij vijf jaar de hang voor Portico Quartet. Het typische geluid van deze futuristische steeldrum was essentieel voor de ontwikkeling van de opzwepende jazz van Portico Quartet. Het leverde de Britse jazzband onder meer een nominatie voor de vermaarde Mercury Prize op.

Van First Mind naar Wake Up Now
Ondanks dat Mulvey de hang inwisselde voor de gitaar is zijn percussie-gen (gelukkig) nog geheel intact. In zijn songs vind je volop Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, maar tegelijkertijd het minimalisme van Nick Drake en Steve Reich. Op zijn veelgeprezen solodebuut ‘First Mind’ (2014) draaide het vooral om de melancholische luisterliedjes, maar op het onlangs verschenen’Wake Up Now’ (met de groovy single ‘Unconditional’) hoor je dat Mulvey als tekst- en liedjesschrijver een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Hij graaft nu iets dieper en vooral op tekstueel vlak – zo komen onderwerpen als politieke onrust, de vluchtelingencrisis of klimaatsverandering aan bod – probeert Mulvey iets meer mee te geven aan zijn luisteraars.

Nick Mulvey @ Maassilo
Vrijdag 25 mei 2018
Maassilo Rotterdam (uitsluitend staanplaatsen)
Deuren open: 19.30 uur | aanvang: 20.30 uur