Oleta Adams

Zangeres brengt Kerstspecial naar de theaters.

In de afgelopen twee weken kon het Nederlandse publiek in een aantal theaters genieten van gospel-, jazz- en souldiva Oleta Adams. Met nog drie optredens te gaan kwam Oleta Adams in december voor maar liefst twaalf shows dit jaar terug naar Nederland. Op dinsdag 19 december stond ze in het prachtige Theater aan De Parade in ’s Hertogenbosch.

Een ontmoeting met deze ‘Lady of Soul’ laat zoals altijd, maar nu in elk theater, een warme indruk achter. En zeker voor de donkere dagen rond kerst met klassieke kerstliedjes en persoonlijke favorieten. Een daverend applaus weerklonk dan ook door de uitverkochte zaal, toen Oleta het podium betrad en plaatsnam aan haar vertrouwde vleugel. En ja, ze straalde, als nooit tevoren.

Sinds het succes van haar platina debuutalbum ‘Circle of One’ in 1990, met daarop de hartstochtelijke hit “Get Here”, heeft Oleta Adams vele fans geïnspireerd met haar nummers. En wie kent nou niet het nummer ‘Window Of Hope’ ? Deze avond stond dan ook in het teken van haar nieuwste en alweer negende album ‘Third Set’, dat eerder dit jaar verscheen, maar ook in het teken staat van Kerst.

Op dit nieuwe album staan vooral nummers die ze voor zichzelf wilde zingen en waarmee ze een duidelijk standpunt inneemt. ”De tijd was rijp om dit te maken” zegt ze. De titel van de plaat komt uit de tijd dat Oleta Adams avond na avond in hotelbars en clubs speelde. Ze liet zich inspireren door de late uurtjes als de band eindelijk zijn eigen muziek kon gaan spelen in de pianobars en loungebars. Daar waar ze ooit haar carrière begon. Naast eigen nummers zijn er ook eigen versies opgenomen van o.a. Joni Mitchell en Bob Dylan. Bijvoorbeeld ‘Blowin’ In The Wind’ van Dylan groeide in de jaren zestig uit tot het lijflied van de burgerrechten- en vredesbeweging. Met haar keuze voor dit nummer maakt Adams dan ook een duidelijk statement.

Het succes van de Lady of Soul werd gevoed door wereldwijde tours met naast Tears for fears onder anderen Phil Collins, Michael Bolton en Luther Vandross. Oleta Adams, verkocht wereldwijd miljoenen platen, meer dan een half miljoen albums, en werd genomineerd voor vier Grammy Awards.

Foto’s en tekst: Jerrold Mallee

Info: http://oletaadams.com/?page_id=513
Meer concerten: https://www.mojo.nl/